Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Πάνε για σφαγή οι Τούρκοι στη Β.Συρία: Οι Αμερικανοί παρέδωσαν 200 φορτηγά με εξοπλισμό στους Κούρδους

«Θωρακίζεται» ο YPG
Διακόσια φορτηγά που μετέφεραν οικοδομικά υλικά και μηχανήματα κατασκευών παραδόθηκαν στην επαρχία Ντέιρ εζ Ζορ στην ανατολική Συρία, ανέφεραν τοπικές πηγές.


Η παράδοση έγινε τη Δευτέρα στις Ομάδες Λαϊκής Προστασίας (YPG). Τα υλικά ήρθαν από το Ιράκ.
 
Το κείμενο επικαλούμενο τις πηγές αυτές, αναφέρει ότι τα μηχανήματα που έφθασαν θα χρησιμοποιηθούν από τους Κούρδους για να σκάψουν σήραγγες στα σύνορα με τη Τουρκία.

«Στις 15 Απριλίου το πρακτορείο Anadolu είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες και βίντεο καθώς οι Κούρδοι του YPG έσκαβαν στην περιοχή», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, όταν οι ομάδες του ISIS εγκατέλειψαν την περιοχή, αμέσως έγινε κατάληψή της από τους Κούρδους του YPG. Εκείνη την περίοδο οι Αμερικανοί είχαν προμηθεύσει τους Κούρδους της Συρίας με τετρακίνητα «Hummer SUV».

Στις 2 Απριλίου περίπου 100 φορτηγά πήγαν στην περιοχή Ντέιρ εζ Ζορ, που βρίσκεται το YPG, φορτωμένα με άλλα υλικά.
 
 
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η κουρδική ομάδα κατέχει σήμερα περίπου το ένα τρίτο της συνολικής επικράτειας της Συρίας.

Πάντως, οι τζιχαντιστές, συμπεριλαμβανομένου του υποστηριζόμενου από την Τουρκία FSA, συνεχίζουν να προκαλούν μεγάλες απώλειες στις καθεστωτικές στρατιωτικές δυνάμεις στην Συρία, με τακτικές επιθέσεις και επιδρομές, με αποτέλεσμα να μην επιτρέπουν στον Άσαντ να καθησυχάζεται ενώ παράλληλα το ΙΚ δίνει την εντύπωση ότι έχει κάποιες τελευταίες «πνοές ζωής».

Οι επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους κατά του συριακού στρατού και των συμμάχων του στην κεντρική Συρία έχουν κοστίσει τη ζωή σε 35 οπλίτες τους κατά το τελευταίο 48ωρο, αναφέρει σε ανακοίνωση το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μολονότι ο Ι.Σ. έχει απωλέσει το τελευταίο του προπύργιο στη Συρία, τον θύλακο του Μπαγούζ, κοντά στη μεθόριο με το Ιράκ, εξακολουθεί να μάχεται στις απομακρυσμένες περιοχές της ερήμου στο κέντρο της χώρας.
 
Σύμφωνα με την ίδια ΜΚΟ, οι επιθέσεις αυτές συνιστούν τη μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση του Ι.Σ. αφότου υποχώρησε από το Μπαγούζ.

Η σημαντικότερη σημειώθηκε στην περιοχή Αλ Κουμ, βορείως της αρχαίας πόλης Παλμύρας, όπου οι ισλαμιστές μαχητές σκότωσαν 15 Σύρους στρατιώτες και συμμάχους τους.

Από την πλευρά τους, οι ισλαμιστές μετέδωσαν μέσω του ιστότοπού τους Amaq πως σκότωσαν σε ενέδρες τους 20 στρατιώτες και τραυμάτισαν αρκετούς αλλους στην περιοχή Αλ Σούχνα, ανάμεσα στην Παλμύρα και το Ντέιρ αλ Ζορ.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: