Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Η νέα γενιά που δημιουργούν στην Ελλάδα – Αυτούς θέλει η παγκόσμια εξουσία (ΒΙΝΤΕΟ)

Αν συνεχιστούν έτσι τα πράγματα σε λίγα χρόνια η Βενεζουέλα θα «μοιάζει» παράδεισος μπροστά μας.


Πάνω από το 50% των όποιων νέων θέσεων εργασίας και περίπου το 10% του συνόλου των εργαζομένων αμείβονται με μισθό 400 ευρώ.



Ένας στους δέκα εργαζόμενους λαμβάνει (392.000) λαμβάνει μισθό περίπου 392 ευρώ, ενώ μίας στις δύο νέες θέσεις εργασίας είναι μερικής απασχόλησης και της τάξεως των 400 ευρώ.



Η γενιά των 700 ευρώ γίνεται γενιά των 400 ευρώ με δουλειές εδώ και εκεί για ψίχουλα.

Αυτή την γενιά θα βρει μπροστά της η παγκόσμια εξουσία και ο σκοπός είναι όλο και περισσότεροι να ανήκουν σε αυτήν, καθώς όσο φτωχότεροι είναι πολίτες, τόσο ευκολότερα θα τους ελέγξουν.



Διαβάζουμε αναλυτικά στο iefimerida:

Πάνω από το 50% των νέων θέσεων εργασίας είναι μερικής απασχόλησης

Μπαίνοντας στο τούνελ της κρίσης, τα ποσοστά της μερικής απασχόλησης διαμορφώνονταν στο 6,5%.


Ακόμα και στην κορύφωση της ύφεσης, το 2012 και το 2013, τα ποσοστά δεν έφτασαν στο 9%, τουλάχιστον επισήμως, καθώς και οι πέτρες γνώριζαν ότι η αδήλωτη εργασία είχε φτάσει σε υψηλά επίπεδα.

Πλέον, η μερική απασχόληση βρίσκεται σταθερά πάνω από το 9%- στο 9,2% στο τελευταίο τρίμηνο του 2018- ενώ το… κοντέρ έγραψε και πάνω από 10% στην τριετία 2015-2017.

Κι αυτό αφορά στο σύνολο των εργαζόμενων, γιατί σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Εργάνης, σταθερά πάνω από το 50% των νέων θέσεων εργασίας είναι μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης.

Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τους μισθούς

Τι αμοιβές αντιστοιχούν σε αυτές τις θέσεις;

Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, που «φωτογραφίζουν» την περίοδο προ της αύξησης του κατώτατου μισθού, ο μέσος μισθός για όσους εργάζονταν με μερική απασχόληση ήταν μόλις 392,56 ευρώ.

Πόσοι είναι αυτοί οι εργαζόμενοι;

Τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δίνουν 352.900 μερικώς απασχολούμενους, επί συνόλου 3.833.700 εργαζόμενων.


Κάνοντας μια αναγωγή στον κατώτατο μισθό, αυτές οι αποδοχές αντιστοιχούσαν στο 67% των 586 ευρώ, συνεπώς μια αντιστοιχία στο νέο κατώτατο μισθό των 650 ευρώ, δίνει αποδοχές κοντά στα 435 ευρώ.

Κοινώς, το ουσιαστικό αποτέλεσμα δεν αλλάζει: αυτοί οι άνθρωποι προφανώς αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.

Τα 2/3 αυτών των εργαζόμενων δεν μπορούν να βρουν μια κανονική δουλειά



Αν σκαλίσει κανείς ακόμα περισσότερο τα ποιοτικά στοιχεία της απασχόλησης, θα διαπιστώσει ότι καταρρίπτεται ένας ακόμα μύθος, ότι δηλαδή οι εν λόγω εργαζόμενοι επιλέγουν αυτού του είδους τις εργασιακές σχέσεις γιατί… διευκολύνονται.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, από αυτούς τους 352.900 εργαζόμενους, οι 232.400 δηλώνουν ότι δεν μπορούσε να βρει θέση πλήρους απασχόλησης, ενώ άλλοι περίπου 30.000 επικαλούνται προσωπικούς λόγους.

Συμπέρασμα, τα 2/3 αυτών των εργαζόμενων δεν μπορούν να βρουν μια κανονική δουλειά.

Ο μισθός των 400 ευρώ δεν αφορά φοιτητές

Από τα ίδια στοιχεία καταρρίπτεται, όμως κι ο μύθος ότι αυτού του είδους οι εργασιακές σχέσεις αφορούν νέους ή φοιτητές, άρα… δεν τρέχει και τίποτα.


Δυστυχώς, από αυτούς τους 352.900 εργαζόμενους μερικής απασχόλησης, οι 144.800 είναι ηλικίας από 30 ως 44 ετών, ενώ άλλοι 105.700 είναι ένα βήμα πριν από τη σύνταξη, δηλαδή από 45 ως 64 ετών και δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση για να αντιληφθεί κανείς τι σημαίνει αυτό για το βιοτικό τους επίπεδο.

Με πτυχία και μεταπτυχιακά έχουν μισθό 400 ευρώ

Το… κερασάκι στην τούρτα είναι ότι περίπου 90.000 από αυτούς τους εργαζόμενους είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ ή ακόμα και κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου, γεγονός που δίνει μια ακόμα απάντηση για το μαζικό κύμα φυγής των «μυαλών» της Ελλάδας, χωρίς καμιά προοπτική επαναπατρισμού….

iefimerida

el.gr

thesecretrealtruth.blogspot.com



Δεν υπάρχουν σχόλια: