Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Μενέντεζ: Ποτέ δεν ήταν ισχυρότερη η σχέση Ελλάδας – ΗΠΑ

Ο Αμερικανός αξιωματούχος συνάντησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τόνισε ότι είναι πάρα πολύ σημαντική η σχέση μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, και συνέχισε λέγοντας ότι «ποτέ δεν ήταν ισχυρότερη και τον τελευταίο καιρό έχει εμβαθυνθεί και έχει γίνει πιο σημαντική και για τις δύο χώρες.


Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκεται μαζί μας ο πρέσβης ο κ. Πάιατ που είναι ένας από τους λαμπρότερους διπλωμάτες καριέρας των ΗΠΑ και ο οποίος, πιστεύω, αυτή την εξαιρετική σχέση την έχει περαιτέρω εμβαθύνει».

Για να λάβει την απάντηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι «ο κ. Πρέσβης κάνει εξαιρετική δουλειά».

Ακολούθως, ο κ. Μενέντεζ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι ένας πολύ ισχυρός και σημαντικός σύμμαχος των ΗΠΑ στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και ένας σύμμαχος ο οποίος έχει τηρήσει τις υποχρεώσεις του, πράγμα που θα ήθελε να κάνουν και όλοι οι άλλοι σύμμαχοι, όπως είπε.

«Επιπλέον αυτού, υπάρχει η εξαιρετική και πολύ σημαντική διμερής σχέση.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω γι’ αυτά τα οποία μας παρέχετε στη Σούδα, όπως επίσης και για τη σχέση που έχουμε στον τομέα της ασφάλειας.

Θα ήθελα να προσθέσω ότι υπάρχει και μια σημαντική ελληνική διασπορά στις ΗΠΑ, η οποία όλο και περισσότερο επιστρέφει και επενδύει στην πατρίδα της.

Πρόσφατα, βρέθηκα στον Μυστρά, από όπου γύρισα, συγκεκριμένα, όπου κάποιοι Αμερικανοί έχουν κάνει μια πολύ σημαντική επένδυση σ’ αυτό το πανέμορφο μέρος», συμπλήρωσε ο Αμερικανός γερουσιαστής.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: