Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Σημαντική συνάντηση Αποστολάκη με Γερουσιαστή Μενέντεζ

Σημαντική συνάντηση Αποστολάκη με Γερουσιαστή Μενέντεζ – Είναι ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, τη Μ. Δευτέρα 22 Απριλίου 2019, συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ, επικεφαλής των Δημοκρατικών στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων και του περιβάλλοντος ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή.

Ο Γερουσιαστής Μενέντεζ κι ο ρεπουμπλικανός της Φλόριδας Μάρκο Ρούμπιο, κατέθεσαν πριν λίγες ημέρες ένα *** μνημειώδες νομοχέδιο υπέρ του ελληνισμού με τίτλο «Νόμος για την εταιρική σχέση ασφάλειας και ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Το δικομματικό αυτό νομοσχέδιο επιδιώκει την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία, την ενίσχυση των σχέσεων ασφάλειας των ΗΠΑ με την Κύπρο και την Ελλάδα και την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας στην περιοχή.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι γερουσιαστές, ο «Νόμος για την εταιρική σχέση ασφάλειας και ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο θα επιτρέψει στις ΗΠΑ να στηρίξουν πλήρως την τριμερή εταιρική σχέση του Ισραήλ, της Ελλάδας και της Κύπρου μέσω πρωτοβουλιών συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας και της άμυνας –συμπεριλαμβανομένης της άρσης του εμπάργκο στις μεταφορές όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία».

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας προσφωνώντας τον Γερουσιαστή Μενέντεζ, δήλωσε:

«Θα ήθελα να καλωσορίσω εσάς και το επιτελείο σας εδώ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.


Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την παρουσία σας εδώ σήμερα, καθώς μας δίνει την ευκαιρία να συζητήσουμε θέματα τα οποία αφορούν στην κατάσταση της ασφάλειας και της σταθερότητας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.
 
Είναι επίσης μία μεγάλη ευκαιρία να σας αναπτύξουμε τη δική μας άποψη για την αμυντική συνεργασία Ελλάδας και ΗΠΑ, η οποία καθίσταται ολοένα και σημαντικότερη.

Απόλαυσα τη χθεσινή σας συνέντευξη στην ‘’Καθημερινή’’.

Αυτή η συνάντηση συμπίπτει με την πρόσφατη πρωτοβουλία σας η οποία αφορά στο Νομοσχέδιο για την Ασφάλεια και την Ενεργειακή Συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο του 2019.

Είναι πάρα πολύ σημαντική για εμάς όπως είναι και αυτή η πρώτη επίσκεψη σας στην Ελλάδα.
Καλώς ορίσατε λοιπόν».
*** μνημειώδες νομοχέδιο υπέρ του ελληνισμού 

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: