Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Ο Τούρκος ηγέτης παρακινεί το κοινό του σε Ισλαμικό Ιερό Πόλεμο με την Ευρώπη

Ο αρχηγός του τουρκικού ισλαμικού καθεστώτος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έδωσε πρόσφατα μόα ομιλία στην οποία θριαμβολόγησε για την λαθρομεταναστευτική επίθεση στα ελληνικά σύνορα, ονομάζοντάς την ιερό πόλεμο κατά της Ευρώπης. 


Ο Πρόεδρος Ερντογάν επισήμανε το ενδεχόμενο επαναφοράς της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Ο Ερντογάν επίσης ξεκίνησε την ομιλία του με έναν χωρίο ενός διάσημου ποιήματος γραμμένο από τον Τούρκο ποιητή Yahya Kemal Beyatli, με τίτλο ”26 Agustos 1922”.

Το ποίημα πήρε το όνομά του από την ημέρα της Μεγάλης Επίθεσης, κατά τον Τουρκικό Πόλεμο Ανεξαρτησίας, κατά τον οποίο εσφαγιάσθησαν οι Έλληνες της Ανατολίας.

Η Τουρκική επίθεση τους οδήγησε σε πνιγμό στην θάλασσα του Αιγαίου.

Από τότε που η Τουρκία άνοιξε τις πύλες προς την Ευρώπη, εκατομμύρια μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα, ενώ οι ελληνικές αρχές προστασίας των συνόρων εργάζονται πυρετωδώς προσπαθώντας να τα υπερασπιστούν.

Αυτή την εβδομάδα, η Ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως 52.541 μετανάστες συνελήφθησαν στην προσπάθειά τους να περάσουν τα Ελληνικά σύνορα.

Από τότε που ο Ερντογάν άνοιξε τα σύνορα στις 29 Φεβρουαρίου για όλους τους μετανάστες που μέναν στην Τουρκία, κάθε μέρα εκατοντάδες από αυτούς οδηγούντο προς τα Ελληνικά σύνορα.

Οι περισσότεροι από αυτούς είναι άντρες σε ηλικία πολέμου, οι οποίοι προσπαθούν συνεχώς να παράνομα να εισέλθουν στην ελληνική επικράτεια και κατ’ επέκταση στην Ευρώπη.

Παρά τις αναφορές που ισχυρίζονται πως η ένταση στα Ελληνοτουρκικά σύνορα έχει μειωθεί, η ελληνική εφημερίδα ”Πρώτο Θέμα” ανέφερε πως την περασμένη εβδομάδα έγιναν 713 παράνομες προσπάθειες από μετανάστες, οι οποίοι επιχείρησαν να περάσουν τα ελληνικά σύνορα.

Η εφημερίδα επίσης ανέφερε πως μεταξύ 29 Φεβρουαρίου και 16 Μαρτίου, 52.541 μετανάστες προσπάθησαν να εισέλθουν στα ελληνικά εδάφη.

Κατά το ίδιο διάστημα 410 μετανάστες συνελήφθησαν από τις ελληνικές αρχές.

Την προηγούμενη εβδομάδα, μεταξύ των 252 μεταναστών που πέρασαν τα ελληνικά σύνορα, μόλις το 4% ήταν Συριακής καταγωγής, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Από τότε που η τουρκική κυβέρνηση άνοιξε τα σύνορα, πολλές κατηγορίες γίνονται εις βάρος της, καθώς οδηγεί αιχμαλώτους των τουρκικών φυλακών στις Καστανιές του Έβρου, εξοπλίζοντάς τους με δακρυγόνα με σκοπό να καταφέρουν να εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος.

Την περασμένη Τετάρτη, οι ελληνικές αρχές δημοσίευσαν ένα σοκαριστικό βίντεο, σύμφωνα με το οποίο ένα τουρκικό στρατιωτικό τεθωρακισμένο όχημα -η ειρωνεία είναι πως είχε φτιαχτεί με ευρωπαϊκά κονδύλια- έπεσε πάνω στον φράχτη των συνόρων προσπαθώντας να τον καταστρέψει και να οδηγήσει τους μετανάστες εντός ελληνικού εδάφους.

Μετάφραση Χωριανόπουλου Άγγελου
πηγή: neonnettle.com

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: