Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Πάνω από Ρόδο, Σύμη και Μεγίστη πέταξαν σήμερα οι Τούρκοι

Πάνω από τη Ρόδο και τη Σύμη πέταξαν πριν από λίγο, τουρκικά αεροσκάφη, ενώ λίγο νωρίτερα αντίστοιχες πτήσεις είχαν γίνει και πάνω από τη Μεγίστη σε ύψος 4.500 ποδών!


Οι παραβιάσεις αυτές έγιναν ορατές από τους κατοίκους των νησιών μας, όπως φαίνεται και σε σχετικό βίντεο που αποτύπωσε και έστειλε στη ΡΟΔΙΑΚΗ αναγνώστης μας.

Ο ήχος των παραβιάσεων, από ένα τουλάχιστον αεροσκάφος, ακούστηκε τόσο στην πόλη όσο και σε πολλά χωριά της δυτικής και ανατολικής πλευράς.

Όπως μετέδωσε τo militaire.gr “οι Τούρκοι   συνεχίζουν με αμείωτη ένταση τις προκλητικές πτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά. Σήμερα επέλεξαν να πετάξουν ακόμη και πάνω από τη Λήμνο, δύο φορές, σε ύψος από 9.000 έως 10.000 πόδια.

Πτήση έκαναν και πάνω από τη Ρόδο στα 4.500 πόδια! Αμέσως μετά πέταξαν πάνω από τη Σύμη.

Πτήσεις είχαμε επίσης πάνω από τη Χίο στα 30.500 πόδια, στις Οινούσσες στα 30.000 πόδια και στη Μεγίστη στα 25.000 πόδια.

Στην Αθήνα υπάρχει αμηχανία, καθώς έχει αρχίσει και δημιουργείται ένα άκρως  επικίνδυνο κλίμα αλλά και η οργή των κατοίκων των νησιών μας από αυτές τις προκλήσεις είναι τεράστια.

Σύμφωνα με το protothema.gr "τις αναβαθισμένες προκλήσεις συνέχισαν οι Τούρκοι καθώς τουρκικά F-16 για άλλη μια φορά πέταξαν πάνω από πυκνοκατοικημένα ελληνικά νησιά όπως η Χίος , η Ρόδος, η Σύμη και η Λήμνος.


Συγκεκριμένα το ζευγάρι των τουρκικών F-16 που έκανε συνολικά έξι υπερπτήσεις  το μεσημέρι της Πέμπτης πέταξε μια φορά πάνω από τη Χίο, τη Ρόδο και τη Σύμη και δύο φορές πάνω από τη Λήμνο.



Η νέα πρόκληση των Τούρκων ξεκίνησε στις 13:23 όταν τα δύο τουρκικά μαχητικά πέταξαν 30.000 πόδια πάνω από τις Οινούσσες και συνεχίστηκε ένα λεπτό αργότερα με υπερπτήση στα 30.500 πόδια πάνω από τη Χίο.



Εννέα λεπτά αργότερα, στις 13:33, τα δύο τουρκικά F-16 πέταξαν 10.000 πόδια πάνω από τη Λήμνο επαναλαμβάνοντας την υπερπτήση στα 9.000 πόδια τρία λεπτά αργότερα, στις 13:36."


Επισήμως, δεν έγινε σχετική ανακοίνωση από το αρμόδιο υπουργείο.




πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: