Δευτέρα 20 Απριλίου 2020

Aποκάλυψη: «Τα Ελληνικά F-16 «μπλόκαραν» τους Τούρκους στην Α. Μεσόγειο

Οργανωμένο σχέδιο οι πτήσεις τουρκικών αεροσκαφών την Μ. Παρασκευή»


Αποκάλυψη από ξένα Μέσα για τα σχέδια Ερντογάν... Σύμφωνα με γνωστή ξένη ιστοσελίδα καταγραφής όλων των πτήσεων στην Μεσόγειο, την Μεγάλη Παρασκευή κατά τη διάρκεια της γνωστής τουρκικής επιχείρησης στην Κεντρική Μεσόγειο, τουλάχιστον 16 τουρκικά αεροσκάφη F-16 εισέβαλαν ταυτόχρονα παράνομα στο FIR Αθηνών χωρίς να έχουν καταθέσει σχέδιο πτήσης, με εννέα οπλισμένα και 11 να πετούν σε σχηματισμό μάχης.


Αμέσως απογειώθηκαν αεροσκάφη F-16 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας από τις αεροπορικές βάσεις της Κρήτης (κόλπος Σούδα και Καστέλι) για να αναχαιτίσουν τα τουρκικά αεροσκάφη και σε 4 περιπτώσεις, πραγματοποιήθηκαν αερομαχίες.



Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος επιβεβαίωσε ότι στις 17 Απριλίου σημειώθηκαν παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου στο Κεντρικό, Νοτιοανατολικό Αιγαίο Πέλαγος και στο Λιβυκό Πέλαγος από τα τουρκικά αεροσκάφη.


Την ίδια στιγμή τουρκικά αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού, μεταγωγικά και μαχητικά πετούσαν με προορισμό την Λιβύη, αλλά ανακαλύφθηκαν από τα ξένα ΜΜΕ και αναγκάστηκαν πιθανόν να γυρίσουν πίσω.



Στην προσπάθεια τους αυτή ακόμα και έτσι οι Τούρκοι υλοποίησαν όπως φαίνεται ένα διττό σχέδιο “στοχεύοντας” ταυτόχρονα σε Λιβύη και Ελλάδα.



Θέλησαν δηλαδή να μπλοκάρουν οποιαδήποτε κίνηση από ελληνικής πλευράς στα πλαίσια της ευρωπαϊκής επιχείρησης ΕΙΡΗΝΗ στην Α.Μεσόγειο.



Το διακύβευμα για τον Ερντογάν είναι να ακυρώσει πάση θυσία την αποστολή της ΕΕ στην Μεσόγειο ώστε ανενόχλητος να ισοπεδώσει τις δυνάμεις του Χαφτάρ στην Λιβύη, για να δημιουργήσει επίσημα μια αεροναυτική βάση στην Τρίπολη, για να ελέγχει πλήρως την ΑΟΖ με την Λιβύη.



Άλλωστε μας το επιβεβαιώνει και ο κυβερνήτης της πόλης Μιζουράτα, Γιουσέφ Αλ Μανκούους.



Αυτός δήλωσε ότι αυτό που συμβαίνει επί του παρόντος στην Λιβύη, είναι κατά κάποιον τρόπο η υλοποίηση των πρώτων σταδίων αυτού που περιέγραψε ως τουρκική "Επιχείρηση Θύελλα της Ειρήνης" για την χώρα του.



Ο Al-Manqoush δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο κανάλι "Al-Ahrar" που μεταδίδεται και στην Τουρκία και χρηματοδοτείται από το Κατάρ, ότι η Τουρκία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση και υλοποιεί πρακτικά τα πρώτα στάδια εφαρμογής της, με τα οποία θέλει να στερήσει από τον "εχθρό" (Ένοπλες δυνάμεις της Λιβύης στρατηγού Χαφτάρ) τον πλήρη έλεγχο του αέρα, στη συνέχεια το δεύτερο στάδιο θα ξεκινήσουν βομβαρδισμοί ,ενώ το τελευταίο στάδιο είναι κοπούν οι γραμμές ανεφοδιασμού του Λίβυου στρατηγού από Αίγυπτο και ΗΑΕ.



Η επιχείρηση ΕΙΡΗΝΗ και η Ελλάδα είναι εμπόδιο στα σχέδια του Ερντογάν και για αυτό θα πρέπει να “εκφοβιστούν” για να μην επέμβουν σε αυτό που υλοποιεί η Τουρκία σε λιβύη και Συρία ταυτόχρονα πλέον.



Η χώρα μας δεν πρέπει και δεν θα μείνει άπραγη σε αυτά που υλοποιεί η Τουρκία στην Μεσόγειο διότι θα είναι σαν να συνυπογράφει στα παράνομα και ωμά σχέδια της.


Ήδη ενημερώθηκε η ΕΕ και το ΝΑΤΟ για τα τουρκικά σχέδια και αναμένουμε να γνωρίζουν όλοι οι φίλοι μας πως για ότι γίνει στην περιοχή, δεν θα ευθύνεται η ελληνική πλευρά σε καμία περίπτωση.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: