Δευτέρα 20 Απριλίου 2020

Απίστευτη πρόκληση: Ετοίμαζαν έφοδο σε Ναό με μολότοφ το βράδυ της Ανάστασης

Να σπάσει τα απαγορευτικά μέτρα και να μπουκάρει στο εσωτερικό Ιερού Ναού το βράδυ της Ανάστασης σχεδίαζε ομάδα ατόμων έχοντας μάλιστα και… πολεμοφόδια, όπως βόμβες μολότοφ, προκειμένου να επιτεθεί σε αστυνομικούς!


Όμως η άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας τους χάλασε τα σχέδια.

Ειδικότερα, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, αστυνομικοί οι οποίοι πραγματοποιούσαν περιπολίες, εντόπισαν άτομα, τα οποία παραβιάζοντας τα μέτρα για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του νέου κορωνοϊού είχαν συγκεντρωθεί στον προαύλιο χώρο Ιερού Ναού στην Πιερία.

Οι συγκεντρωμένοι όχι μόνο αρνήθηκαν να συμμορφωθούν στις υποδείξεις των αστυνομικών, αλλά τους επιτέθηκαν λεκτικά, τους εξύβρισαν και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Σε κοντινή απόσταση οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν 7 από τα παραπάνω άτομα, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον περιβάλλοντα χώρο του Ιερού Ναού βρέθηκαν κρυμμένοι και κατασχέθηκαν 11 αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί (βόμβες μολότοφ), 50 κροτίδες και ένας λοστός.

Προσυνεννόηση μέσω social media…
Όπως προέκυψε από την έρευνα τα άτομα αυτά, μετά από προσυνεννόηση μέσω social media, κινήθηκαν ομαδικά στον περιβάλλοντα χώρο του Ιερού Ναού, πριν από την έναρξη της Ακολουθίας της Αναστάσεως, με σκοπό να εισέλθουν βίαια στο εσωτερικό του, καθώς οι πόρτες ήταν κλειστές.

Επιπλέον, όπως προέκυψε, σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν τις μολότοφ κατά των αστυνομικών, σε ενδεχόμενη εμφάνισή τους στον χώρο.

Στη σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα 4 άτομα, τα οποία ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στην υπόθεση.

Οι 7 συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.
 
Από: grtimes.gr

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: