Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Επιστρέφουν οι 300 της Υπατείας...

ypatia new
Όχι δεν σας κάνουμε πλάκα. Μέσα στις πιο δύσκολες ημέρες για τον ελληνικό λαό, ενώ οι Έλληνες πολίτες έρχονται αντιμέτωποι με την εξαθλίωση, οι "χαϊδεμένοι" των ΜΜΕ "απεργοί πείνας" της Υπατείας, που πριν ένα χρόνο κατάφεραν να εκβιάσουν ένα ολόκληρο κράτος, με την συμπαράσταση της άκρας αριστεράς, θέλουν να επανέλθουν στην πολιτική επικαιρότητα.


Και όχι μόνο με ανακοινώσεις, αλλά και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Η πρώτη - από ό,τι καταλαβαίνουμε θα ακολουθήσουν και άλλες - θα λάβει χώρα σήμερα Παρασκευή 27 Ιανουαρίου - έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών. 

Βασικό τους αίτημα η... χορήγηση άδειας εργασίας στους "πρώην απεργούς πείνας" (όχι δεν κάνουμε πλάκα, αυτό τον όρο χρησιμοποιούν) και όχι μόνο, αλλά και σε όλους και όλες τους μετανάστες και πρόσφυγες.

Και γιατί να μην το κάνουν, αφού το ελληνικό κράτος έχει επανειλημμένα αποδείξει ότι υποχωρεί πολύ εύκολα σε αυτού του είδους τις επικοινωνιακές επιθέσεις της αριστεράς.
"Ένα χρόνο μετά την απεργία πείνας, το αίτημά μας για τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και μεταναστριών εργαζομένων βρίσκεται στο κέντρο του αγώνα και γίνεται ακόμη πιο επιτακτικό τη στιγμή που η κοινωνία κλονίζεται από τη φτώχεια και την ανεργία και χιλιάδες μετανάστες και ντόπιοι ωθούνται στην εξαθλίωση και τη στέρηση των στοιχειωδών δικαιωμάτων στη σίτιση, τη στέγη και την ιατρική περίθαλψη", σημειώνεται στην ανακοίνωσή τους.

Έναν χρόνο λοιπόν μετά την περίφημη απεργία πείνας, μας πληροφορούν οι κύριοι αυτοί, ότι την στιγμή που οι Έλληνες αντιμετωπίζουν το φάσμα της φτώχειας, την στιγμή που οι Έλληνες μένουν άστεγοι, το ελληνικό κράτος δεν τους προσφέρει δωρεάν – γιατί είναι ξεκάθαρο ότι αυτό εννοούν – σπίτια, φαγητό και φυσικά ιατρική περίθαλψη. 

Παραλείπουν φυσικά να αναφέρουν ότι και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη έχουν, και δωρεάν στέγαση σε πολλές περιπτώσεις, αφού με τον τσαμπουκά εισβάλλουν και οικειοποιούνται διαφόρων ειδών κτήρια. 

Και συνεχίζουν...
"Ένα χρόνο μετά την απεργία πείνας, οι κατακτήσεις μας για το ανανεώσιμο καθεστώς «ανοχής» και το δικαίωμα ταξιδιού στις χώρες καταγωγής έχουν υλοποιηθεί, με συνεχή όμως προβλήματα και συχνά ταλαιπωρία για εμάς. 

Ο απαιτούμενος χρόνος παραμονής για τη νομιμοποίηση χωρίς προϋποθέσεις μειώθηκε από 12ετία σε 10ετία, παρότι η συμφωνία με την κυβέρνηση αφορούσε 8ετία. 

Αποτέλεσμα του αγώνα μας ήταν επίσης η μείωση των απαιτούμενων ενσήμων από 100 σε 60 για την έκδοση βιβλιάριου ασθενείας για όλους τους εργαζόμενους και από 200 σε 120 για την ετήσια ανανέωση της άδειας παραμονής των μεταναστών".

Όλα τα παραπάνω αποτελούν “εσωτερικής χρήσης” πληροφόρηση, καθώς το ... κίνημα υποστήριξης των απεργών πείνας είχε διασπαστεί λίγο πριν την ... σικέ τελική νίκη τους, με αριστερές ομάδες να στρέφονται κατά αριστερών ομάδων, λέγοντας οι μεν στους δε ότι ξεπούλησαν τον... αγώνα των μεταναστών.

Και η παραπάνω παράγραφος προφανώς αποτελεί “νικητήριο σάλπισμα” της μίας πλευράς. 

Ενώ είναι ταυτόχρονα και ένας κομπασμός που ως σκοπό έχει όχι μόνο να δείξει ότι τέτοιου είδους “αγώνας” μπορεί να κερδηθεί, αλλά και ένα κάλεσμα προς και άλλους μετανάστες να πράξουν το ίδιο, να εκβιάσουν δηλαδή το ελληνικό κράτος.

Η ενδιάμεση συνύπαρξη των “απεργών πείνας”
Κάτι που φαίνεται ότι έχουν μάθει καλά οι “απεργοί πείνας” της Υπατείας. 

Να θυμίσουμε εδώ, ότι εκτός από αυτούς που είχαν συλληφθεί με κλεμμένα στο αεροδρόμιο και οι δύο από τους οποίους είχαν καταδικαστεί (μετέφεραν στις βαλίτσες τους πράγματα κλεμμένα από ελληνικά νοικοκυριά) ένας άλλος Μαροκινός που συνελήφθη για απόπειρα βιασμού έκανε απεργία πείνας στα Χανιά προκειμένου να μην απελαθεί, όταν συνελήφθη κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού σε βάρος Χανιώτισσας στις Καλύβες Αποκορώνου.

Όμως αυτός, εκμεταλλευόμενος την διοικητική πράξη που είχε εκδοθεί τότε για αναβολή της απέλασης των μεταναστών της «Υπατείας», ζήτησε να μην απελαθεί μετά την σύλληψή του. Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν δει το φώς της δημοσιότητας τότε, η γυναίκα - θύμα πήγε σε κατάστημα στην περιοχή των Καλυβών όπου εργαζόταν ο 20χρονος και σύμφωνα με την καταγγελία της,, αυτός της επιτέθηκε σκίζοντάς της τα ρούχα,με προφανή σκοπό τον βιασμό και μάλιστα την έβαλε με την βία μέσα στο αυτοκίνητό της, κάθισε στο τιμόνι και στην προσπάθειά του να το οδηγήσει το έριξε σε τοίχο με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό της γυναίκας.

Μετά την καταγγελία της, ο 20χρονος συνελήφθη , σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα βιασμού, αλλά του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ασέλγεια.

Παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία για την απέλασή του, όπως συμβαίνει με τους αλλοδαπούς που διαμένουν παράνομα στην χώρα και συλλαμβάνονται για διάφορα αδικήματα.

Όμως ο 20χρονος ξεκίνησε απεργία πείνας ζητώντας να μην απελαθεί, ενώ σύμφωνα με τον δικηγόρο του, η ατομική διοικητική πράξη που είχε εκδοθεί μετά την απεργία πείνας των μεταναστών στην «Υπατεία», με την οποία δινόταν αναβολή στην απέλασή τους, πρέπει να ερμηνευτεί ως «νόμιμος τίτλος παραμονής» στην χώρα.

Η αριστερά παίρνει το “όπλο” της
Αυτή δε η κινητοποίηση, προωθείται αρκούντως από ένα μεγάλο κομμάτι της αριστεράς που ξεκινά από τον χώρο των αναρχικών και φτάνει μέχρι τις διάφορες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σαφές ότι κάποιοι θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν το κλίμα της εποχής για να επιβάλλουν τις απόψεις τους σε αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα.
Και είναι σαφές ότι θα επιδιώξουν πάλι να δημιουργήσουν τεταμένες καταστάσεις προκειμένου να εκβιάσουν την Πολιτεία και να την κάνουν να υποχωρήσει.

Κάτι το οποίο θα είναι καταστροφικό για το έθνος μας, καθώς τα πράγματα στο μεταναστευτικό, μόνο χειρότερα μπορούν να πάνε, εάν για μία ακόμη φορά επιβεβαιωθεί η πληροφόρηση που υπάρχει στις χώρες της Ασίας και της Αφρικής ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι, όσον αφορά στους λαθρομετανάστες.

Οποιοδήποτε σοβαρό κράτος όχι μόνο θα αρνείτο να συνομιλήσει με λαθραίους, αλλά θα τους απήλαυνε με “προτεραιότητα” πίσω στις χώρες τους. 

Αντιθέτως το ελληνικό κράτος υποχωρεί στις διεκδικήσεις τους. 

Γιατί λοιπόν τα δισεκατομμύρια των υπεράριθμων από Ασία και Αφρική να μην ξεκινήσουν το ταξίδι τους για εδώ; Ακόμη και εάν κοιμούνται στον δρόμο, θα είναι καλύτερα από ό,τι είναι στις χώρες τους. 

Και τον λογαριασμό τους θα τον πληρώνουμε εμείς οι Έλληνες. Που δεν μπορεί κανείς να πεί ότι είμαστε στην καλύτερη των ... οικονομικών καταστάσεων. 

Αυτά πολύ λίγη σημασία έχουν όμως για τις ιδεοληψίες της αριστεράς, που θεωρούν ότι στους μετανάστες έχουν βρει το νέο «επαναστατικό υποκείμενο».
Δημήτρης Παπαγεωργίου
www.elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: