Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Βράζει το Πολεμικό Ναυτικό



Βράζει το Πολεμικό Ναυτικό και επίκειται η κατάθεση μεγάλου αριθμού προσφυγών, λόγω της χαμηλής βαθμολογίας που τέθηκε σε πολλούς από το προσωπικό του , σύμφωνα με τις προφορικές οδηγίες των Αρχηγών του. 


Βέβαια από τον κανόνα εξαιρέθηκαν οι προσκείμενοι, οι οποίοι έτσι είναι διπλά ευννοημένοι.

Συγκεκριμένα, κατά παράβαση κάθε δεοντολογίας και των εν ισχύει διαταγών και θεσμικών κειμένων ο Αργηγός του Πολεμικού Ναυτικού έδωσε προφορικές οδηγίες να βαθμολογηθεί όλο το προσωπικό του Ναυτικού με μέσο όρο 94%, όταν το ΆΡΙΣΤΑ σύμφωνα με το νέο νόμο είναι άνω του 96.

Έτσι μεγάλος αριθμός ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών δεν θα έχει τη δυνατότητα να προαχθεί, αφού αποτελεί βασική προυπόθεση να είναι ΑΡΙΣΤΟΣ.

Η αντιδεοντολογική αυτή συμπεριφορά προκάλεσε την αντίδραση μεγάλου αριθμού αξιολογούντων βαθμοφόρων αξιωματικών, οι οποίοι όμως απειλήθηκαν ότι θα βαθμολογηθούν με ιδιαίτερα χαμηλές βαθμολογίες στην κρίση και στο πνεύμα συνεργασίας άν δεν συμμορφωθούν με τις προφορικές οδηγίες του κ. Α/ΓΕΝ, ο οποίος όμως δεν ετόλμησε να εκδώσει εγγράφως την παράνομη οδηγία του.

Φαίνεται όμως πως έχει όμως συμπαραστάτή του τον Αρχηγό Στόλου, ο οποίος επίσης δεν εξέδωσε εγγράφως σχετικές διευκρινιστικές οδηγίες.

Με τις βαθμολογίες αυτές θα πρέπει ο κ. Αβραμόπουλος να τους στείλει «σπίτι» τους για να βρεί το Ναυτικό την ηρεμία του και να συνεχίσει να λειτουργεί σύμφωνα με τα ισχύοντα.

Βέβαια όπως έχει διαδοθεί ευρέως στο Ναυτικό το αρχηγείο του ΓΕΝ δεν επιδεικνύει την ίδια αυστηρότητά και για τη δύοπο κόρη υψηλά ισταμένου, που υπηρετεί στη φρεγάτα «ΣΑΛΑΜΙΣ».

Έτσι οι «κακές» γλώσσες ισχυρίζονται ότι απέπλευσε πρόσφατα το πλοίο ΥΔΡΑ αντί του προγραμματισμένου «ΣΑΛΑΜΙΣ» για την επιχείρηση ΑΤΑΛΑΝΤΑ ανοικτά της Σομαλίας, λόγω της θυγατέρας και όχι λόγω της βλάβης στην μία ηλεκτρομηχανή, της οποίας όπως αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι θα μπορούσε να επισπευσθεί η επισκευή της. 

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. ΑΓΕΝ έχει επανειλημμένως τονίσει ότι πρώτη του προτεραιότητα είναι η υψηλή διαθεσιμότητα των φρεγατών ΜΕΚΟ.

Τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο στην επέτειο των Υμίων
Στην επέτειο της κρίσης των Υμίων οι Τούρκοι προχώρησαν, στο μεταξύ, σε μια ακόμα πράξη αμφισβήτησης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο.

Προερχόμενη από την ανατολική Μεσόγειο η τουρκική κορβέτα «Μπαντίρμα» κινήθηκε μεταξύ της Κάσου και νότια της Κρήτης και στη συνέχεια, με κατεύθυνση βόρεια, έπλευσε σε διεθνή ύδατα έως ότου παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα (για πρώτη φορά) μεταξύ της Μήλου και της Φολεγάνδρου.

Το σκάφος της Αγκυρας με βόρεια πορεία έπλευσε μεταξύ Σίφνου και Αντιπάρου και εξήλθε στη 1:15 τα ξημερώματα της Δευτέρας 30 Ιανουαρίου, αφού πέρασε ανάμεσα από την Τήνο και τη Μύκονο.

Τελικώς προορισμός της «Μπαντίρμα» ήταν το λιμάνι της Σμύρνης και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει λόγος για αβλαβή διέλευση στο πέρασμά της από τα νησιά του Αιγαίου.
Ειδικός Συνεργάτης
http://www.antinews.gr/2012/01/31/145335/

Δεν υπάρχουν σχόλια: