Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Χατζηοσμάν – ΠΑΣΟΚ: Κάποιος να τον μαζέψει, επιτέλους…


Κάποιος θα πρέπει να υπενθυμίσει στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Ροδόπης, ότι κατοικεί στην ευρωπαϊκή Ελλάδα, οι πολίτες της οποίας, είτε του αρέσει είτε όχι, δεν επιθυμούν να δουν την εφαρμογή του ισλαμικού δικαίου (σκοπίμως γράψαμε με μικρά τα αρχικά) στη χώρα τους.


Υπάρχει έννομη τάξη στην Ελλάδα και σε όποιον δεν αρέσει μπορεί να περάσει… το ποτάμι και να πάει στον «απέναντι παράδεισο».

Σεβόμαστε σε απόλυτο βαθμό τη θρησκεία του οποιουδήποτε και το δικαίωμα να λατρεύει τον Θεό που επιθυμεί. Άλλο αυτό όμως και άλλο να θεωρεί δικαίωμά του να υποκαθιστά την ελληνική έννομη τάξη.

Μήπως θα ήθελε αυτός ο κύριος να εφαρμόσουμε τη σαρία με τον τρόπο που τη βλέπουμε σε μεσανατολικές… Δημοκρατίες και το Αφγανιστάν;

Δεν θα του γίνει το χατίρι διότι απλά ΔΕΝ αποτελεί δικαίωμά του να προσβάλλει τον νομικό πολιτισμό της Ελλάδας. 

Πως θα του φαινόταν εάν οι λιγοστοί Έλληνες της Κωνσταντινούπολης ζητούσαν με κάποιο πρόσχημα να δικάζονται… από τον Πατριάρχη;

Η κατάχρηση της ανοχής και του φιλελεύθερου χαρακτήρα του σύγχρονου Ευρωπαϊκού Δικαίου από μουσουλμάνους έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας.

Τι είπε όμως αυτός ο κύριος;

Ότι δεν θα αποδεχτεί το νέο, υπό επεξεργασία, νομοσχέδιο σχετικά με τους μουφτήδες, στη Θράκη, αν καταργεί τις δικαστικές αρμοδιότητες που αυτοί έχουν, βάσει… του ισλαμικού δικαίου!

«Σε περίπτωση που το νέο νομοσχέδιο οδηγήσει στην οριστική κατάργηση των δικαστικών αρμοδιοτήτων, εγώ δεν πρόκειται να το αποδεχθώ», δηλώνει ο Χατζηοσμάν.

Με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε την Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, απάντησε στις δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Ξάνθης, Σωκράτη Ξυνίδη, ότι «το νέο νομοσχέδιο για τους μουφτήδες, αποτελεί γέφυρα μέχρι την οριστική κατάργηση των δικαστικών αρμοδιοτήτων».

Ο βουλευτής Αχμέτ Χατζηοσμάν δήλωσε: «Δεν είναι δυνατόν να αποδεχθώ μια εκλογή μουφτήδων που θα έχει ως σκοπό να οδηγήσει στην κατάργηση του Ισλαμικού Δικαίου».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Ροδόπης, υπενθύμισε ότι υποστηρίζει ένα είδος εκλογής που θα είναι αποδεκτό από τη μειονότητα και υπό την προϋπόθεση αυτό να συνάδει με τη συνέχιση του ισχύοντος Ισλαμικού Δικαίου. 

Η ανακοίνωση Τύπου του Αχμέτ Χατζηοσμάν, έχει ως εξής:

«Προς ενημέρωση της κοινής γνώμης,
Θα ήθελα, με την ιδιότητα του βουλευτού, να καταθέσω εκ νέου την προσωπική μου άποψη, σχετικά με το θέμα των μουφτήδων που απασχολεί την κοινή γνώμη, τον τελευταίο καιρό:

1. Δεν είναι δυνατόν να αποδεχθώ μια εκλογή μουφτήδων που θα έχει ως σκοπό να οδηγήσει στην κατάργηση του Ισλαμικού Δικαίου.

2. Υποστηρίζω ένα είδος εκλογής που θα είναι αποδεκτό από τη μειονότητα και υπό την προϋπόθεση αυτό να συνάδει με τη συνέχιση του ισχύοντος Ισλαμικού Δικαίου.
Βουλευτής Ροδόπης
Αχμέτ Χατζηοσμάν»

Δεν υπάρχουν σχόλια: