Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

«Πουλάει» την ΠΓΔΜ στην Τουρκία ο Γκρουέφσκι…


Έχοντας αντιληφθεί το αδιέξοδο στο οποίο σταδιακά περιέρχεται και γνωρίζοντας ότι όταν η οικονομική κρίση χτυπήσει την πόρτα του θα έχει μετανιώσει για πολλές από τις επιλογές του, θα είναι όμως πλέον αργά, ο Νίκολα Γκρούεφσκι έχει αποδυθεί σε μια απέλπιδα προσπάθεια να «πουλήσει» τη χώρα του σε όποιον είναι διατεθειμένος να την «αγοράσει».


Και στην συγκεκριμένη συγκυρία, η Τουρκία κυκλοφορεί στην «πιάτσα» ως «ματσωμένος αγοραστής», ξεπερνώντας δια της φυγής προς τα εμπρός τους κινδύνους που επισημαίνουν οι αναλυτές για την τουρκική οικονομία…

Τη θέση ότι η χώρα του θα μπορούσε να αποτελέσει «πύλη» για το άνοιγμα των τουρκικών επιχειρήσεων στην Ευρώπη, διατύπωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, μιλώντας στο Εμπορικό και Επενδυτικό Φόρουμ ΠΓΔΜ-Τουρκίας, που πραγματοποιείται στην Προύσα.

Ο Γκρούεφσκι τόνισε ότι η χώρα του είναι πρόθυμη να ενισχύσει τους φιλικούς δεσμούς με την Τουρκία τόσο στην οικονομία όσο και σε άλλους τομείς των διμερών σχέσεων.

Αφού επισήμανε ότι η ΠΓΔΜ παρουσιάζει πολλά πλεονεκτήματα για τους ξένους επενδυτές, ο Γκρούεφσκι παρότρυνε περισσότερες τουρκικές επιχειρήσεις να επωφεληθούν των πλεονεκτημάτων αυτών.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ ανέφερε ακόμη πως στο πλαίσιο των επαφών που θα έχει στην Τουρκία θα συζητήσει ζητήματα που σχετίζονται με την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων.
Ο Γκρούεφσκι πραγματοποιεί από χθες εξαήμερη περιοδεία στην Τουρκία, με σκοπό την προσέλκυση τουρκικών επενδύσεων στην ΠΓΔΜ.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, ο οποίος στην επίσκεψή του αυτή στην Τουρκία συνοδεύεται από εννέα υπουργούς της κυβέρνησης του, αναμένεται να έχει συνάντηση και με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: