Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Έμπρακτη αλληλεγγύη: Σίτιση σε σχολεία και οικογένειες


Μπορεί να έχουμε «γκρινιάξει» ουκ ολίγες φορές για τα χάλια στην παιδεία, αλλά και να χρησιμοποιήσαμε βαριές εκφράσεις όταν καλύψαμε σε ανάρτησή μας το θέμα του φαινομένου του υποσιτισμού παιδιών στα σχολεία.


Ωστόσο, δεν θα κρύψουμε ότι νιώσαμε μεγάλη ικανοποίηση και ανακούφιση όταν πληροφορηθήκαμε τα ακόλουθα μέτρα του αρμόδιου υπουργείου, αφού είναι εντελώς αδιανόητο να πεινούν Ελληνόπουλα – και όχι μόνο – στην Ελλάδα του 21ου αιώνα…

Από την ερχόμενη εβδομάδα το υπουργείο Παιδείας θα ξεκινήσει να παράσχει μικρογεύματα σε 18 σχολεία εννέα περιοχών του Λεκανοπεδίου που αντιμετωπίζουν έντονα κοινωνικά προβλήματα, ενώ πρόκειται σύντομα να τεθεί σε εφαρμογή πρόγραμμα βοήθειας απευθείας σε οικογένειες που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Όπως ενημέρωσε την Βουλή η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου – απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την αντιμετώπιση των κρουσμάτων υποσιτισμού παιδιών – από την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι έτοιμο το υπουργείο Παιδείας να προσφέρει κολατσιό σε 18 σχολεία εννέα περιοχών.

Μεταξύ αυτών εν πρώτοις και πιλοτικά το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί στον Ταύρο, τα Κάτω Πατήσια, τα Εξάρχεια, το Μενίδι και την Πλατεία Βάθη και θα επεκταθεί στο Μοσχάτο, τη Νίκαια, τον Ασπρόπυργο και τον Αυλώνα.

Τα μικρογεύματα θα προσφέρονται δωρεάν με κουπόνια σε όλους τους μαθητές των σχολείων και θα περιλαμβάνουν υγιεινές τροφές, όπως γάλα, μπισκότα με δημητριακά, φρούτα, σάντουιτς κ.λπ.
Ένα μόνο μικρό σχόλιο:

 Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και μόνο όταν οι Έλληνες είναι ενωμένοι μπορούν να τα καταφέρουν.

Ας μην περιμένουμε λοιπόν μόνο από το υπουργείο να ταΐσει τα παιδάκια του καθενός από εμάς. Ας οργανωθού οι γονείς και ας συνεισφέρουν ότι μπορούν, σε επίπεδο τάξης, σε επίπεδο σχολείου.
Πάσα προσφορά δεκτή.

Ας μην ξεχωρίζουμε τις δύσκολες τούτες ώρες το παιδί το δικό μας από το παιδί του διπλανού. 

Αν αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με ομόνοια και ενότητα, πολύ σύντομα θα διαπιστώσουμε ως κοινωνία ότι στη μάχη θα έχουμε ρίξει αυτό που στη στρατιωτική ορολογία έχει επικρατήσει να αποκαλέιται ως ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΗΣ ΙΣΧΥΟΣ.
Μπορούμε και πρέπει να κάνουμε πολλά.
Οφείλουμε να επιβιώσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: