Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Παραλαβή βλημάτων για τα SHORADS του Ελληνικού Στρατού


Ξεκινά το προσεχές διάστημα η παραλαβή από τον Ελληνικό Στρατό των νέων βλημάτων 9Μ331 και 9M33M3 για τα αντιαεροπορικά συστήματα βραχέου βεληνεκούς (SHORADS) TΟR-M1 και SA-8b OSA-AKM αντίστοιχα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Κεφάλαιο.


Τα βλήματα θα προωθηθούν άμεσα στις Α/Α πυροβολαρχίες του Ανατολικού Αιγαίου και της Θράκης καθώς σε πολλά από τα νυν βλήματα είτε έχει εξαντληθεί το όριο ζωής τους (SA-8b ΟSΑ-AKM) είτε βρίσκονται κάτω από τον προβλεπόμενο αριθμό, λόγω μη επαρκούς αριθμού βλημάτων στην αρχική παραγγελία (TΟR-M1).

Για τα τελευταία, η αρχική σύμβαση προέβλεπε την απόκτηση 368 βλήματων 9Μ331, συσκευασμένων ανά τέσσερα σε 92 κάνιστρα 9Μ334 ενώ άγνωστος αριθμός βλημάτων παρελήφθη με την συμπληρωματική σύμβαση για την προμήθεια 10 επιπλέον συστημάτων TOR-M1, εκ των οποίων τα 4 διατέθηκαν στην Πολεμική Αεροπορία και 6 στην Εθνική Φρουρά.

Σημειώνεται ότι τα η προμήθεια των ρωσικής κατασκευής βλημάτων πραγματοποιήθηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ενώ επιτεύχθηκε μείωση της αρχικής τιμής κατά 30%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: