Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

«ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ 2/12» «Καταιγίδα» βλημάτων αέρος-αέρος σπό την ΠΑ (vid)


Ολοκληρώθηκε η μεγάλη άσκηση με βολές πυραύλων αέρος-αέρος «Φιλοκτήτης 2/12»  της ΠΑ που πραγματοποιήθηκε μεταξύ Τρίτης και Τετάρτης (27 και 28 Νοεμβρίου).


Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στο Πεδίο Εναέριων Βολών (ΠΕΒ) Ζακύνθου και σε αυτή συμμετείχαν όλοι οι τύποι των μαχητικών της ΠΑ εκτός των F-16 block 30. 

Έτσι πιο συγκεκριμένα βολές εκτέλεσαν αεροσκάφη F-16 Block 50, F-16 Block 52+, F-16 Adv., Mirage 2000, και Mirage 2000-5, F-4 PI-2000 και Α-7E εξαπολύοντας βλήματα μικρής ακτίνας δράσης εντός οπτικού πεδίου (WVR)  AIM-9L και  Magic 2 ΜκΙΙ  καθώς και φωτιστικές βόμβες.

Η προηγούμενη άσκηση με βολές βλημάτων του ιδίου τύπου «Φιλοκτήτης 1/12» είχε πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Ιουνίου στο ΠΕΒ Ζακύνθου και Ψαθούρας.




Αρχείο:Philoctetes.jpg
Ο Φιλοκτήτης στην ελληνική μυθολογία ήταν γιος του βοσκού Ποίαντα και της Μεθώνης, που έτυχε να περνά από την Οίτη όταν ο Ηρακλής ζητούσε από το γιο του Ύλλο να ανάψει την πυρά για να τον κάψει, αλλά εκείνος δίσταζε. 

Από τους παρευρισκόμενους μόνο ο Φιλοκτήτης πήρε την πρωτοβουλία κι έτσι ο ήρωας του χάρισε το τόξο του και τα δηλητηριασμένα βέλη του για να τον ευχαριστήσει. 

Ο Φιλοκτήτης συμμετείχε στον Τρωικό Πόλεμο και μάλιστα τραυμάτισε θανάσιμα τον Πάρη, αδερφό του Έκτορα και παιδί του Πριάμου.

www.defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: