Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

ΝΑΤΟ Σμύρνη: Ενεργοποίηση του χερσαίου Στρατηγείου


Τη Δευτέρα ενεργοποιείται  το νέο Στρατηγείο Χερσαίων Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη  NALC (NATO Allied Land Command). 


Το νέο Στρατηγείο πρόκειται να αναλάβει τις λειτουργίες  δύο άλλων στρατηγείων ένα στη Χαιδελβέργη της Γερμανίας και ένα στην Μαδρίτη της Ισπανίας στο πλαίσιο της εσωτερικής αναδιάρθρωσης της συμμαχίας.

Το Στρατηγείο θα είναι υπεύθυνο για την διασφάλιση της ετοιμότητας των Νατοϊκών δυνάμεων πραγματοποιώντας επιχειρήσεις και συντονίζοντας τις δυνάμεις στο επίπεδο ελέγχου και διοίκησης.
Η εσωτερική αυτή αναδιάρθρωση του ΝΑΤΟ αποφασίστηκε το 2011 με σκοπό τη μείωση του λειτουργικού κόστους και του προσωπικού που απασχολείται στις διάφορες διοικήσεις. 

Όταν αυτή θα έχει ολοκληρωθεί θα απασχολεί 30% λιγότερο προσωπικό από τα 13.000 άτομα σήμερα στα 8.000 άτομα. 

Η δύναμη του Στρατηγείου στη Σμύρνη θα ανέρχεται στα 350 άτομα, ενώ μέχρι πρότινος στα δύο προηγούμενα στρατηγεία σε Γερμανία και Ισπανία υπήρχε δύναμη 800 ατόμων.

Όπως ανέφερε ο Αμερικανός αντιστράτηγος Frederick Hodges   η εγκατάσταση του στρατηγείου στην Τουρκία, το δεύτερο μεγαλύτερο Στρατό μέσα στη συμμαχία μετά τις ΗΠΑ είναι σημαντική λογω της γεωστρατηγικής της θέσης, καθώς γειτνιάζει τόσο με την Μέση Ανατολή όσο και με τη Ρωσία. 

Είναι μια σημαντική τοποθεσία, τονίζουν. 

Ο ίδιος τόνισε ακόμη ότι η μεταφορά του Στρατηγείου στην Τουρκία στέλνει ένα μήνυμα όχι μόνο στην Τουρκία αλλά και στα υπόλοιπα μέλη της συμμαχίας, όσο και στις γειτονικές χώρες.

Καλό βέβαια θα ήταν να μας εξηγούσε και τι μήνυμα είναι αυτό που εννοεί;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: