Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Αναψε «κόκκινο» για Τατσόπουλο!


Εκατέρωθεν «συντροφικές» μαχαιριές και χτυπήματα κάτω από τη μέση περιλαμβάνει η επόμενη μέρα της περίφημης -και κακόγουστης- δήλωσης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Τατσόπουλου «έχω πάει με τη μισή Αθήνα κι επιμένουν να με λένε αδερφή». 


Η Κουμουνδούρου βρίσκεται σε κατάσταση εμφυλίου, ενώ, μετά τον έντονο εκνευρισμό του Αλέξη Τσίπρα, τη σκυτάλη πήρε χθες η συνιστώσα Κόκκινο.

Το φιτίλι πάντως που άναψε τη συνέχεια ήταν μια νέα ανάρτηση του βουλευτή στο facebook, με την οποία κάρφωνε τόσο την προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ ιστοσελίδα left.gr όσο και το επίσημο κομματικό δημοσιογραφικό όργανο, την «Αυγή».

«Δεν ξέρω αν αισθάνεσαι σαν ήρωας του Κάφκα, που κοιμήθηκε άνθρωπος και ξύπνησε κατσαρίδα, αλλά σίγουρα είναι εξαιρετικά δυσάρεστο να κοιμάσαι “ομοφυλόφιλος” και να ξυπνάς “ομοφοβικός” για τους συντρόφους σου» έγραψε χαρακτηριστικά. 

Και συνέχισε σε έντονο ύφος: 

«Απευθύνομαι κυρίως σ' εκείνους -στο left.gr, στην “Αυγή” και όπου αλλού- που, χωρίς να μπουν καν στον κόπο να ρίξουν μια ματιά στη συνέντευξή μου, άρχισαν να με στηλιτεύουν για σεξισμό και ομοφοβία, δύο ιδιότητες τόσο ξένες προς την ιδιοσυγκρασία μου όσο η πολιτική ορθότητα και η σοβαροφάνεια».

Αυτή η δήλωση προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις, με τη συνιστώσα Κόκκινο να επιτίθεται στον ιδιότροπο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Πιο πολύ ντρεπόμαστε εμείς για εσένα, απ’ ό,τι εσύ για εμάς. Συντροφικά, η ομάδα lgbt/Κόκκινο» ανέφεραν λακωνικά στην ανακοίνωσή τους.

Ο κ. Τατσόπουλος δεν το άφησε να πέσει κάτω και σήκωσε εκ νέου το γάντι. «Φαντάσου να μην ήταν και... συντροφικά» σχολίασε, εννοώντας προφανώς τα μαχαιρώματα.

Λίγο αργότερα μάλιστα, με απαξιωτικό ύφος, ετοιμάζοντας τις βαλίτσες του για τη Γενεύη, μια και μετέχει στην Επιτροπή Μετανάστευσης, Προσφύγων και Εκτοπισμένων Ατόμων του Συμβουλίου της Ευρώπης, τους... χαιρέτισε γράφοντας: «Αριβεντέρτσι»!

Από το κάδρο δεν θα μπορούσε φυσικά να λείψει ο αμετροεπής Θεόδωρος Πάγκαλος. 

Σε χθεσινή του συνέντευξη (Mega) σχολίασε τη συγκεκριμένη δήλωση, προτρέποντας την Κουμουνδούρου να τον διαγράψει. 

«Δεν μπορεί ο κύριος αυτός να κάθεται στα έδρανα της Αριστεράς. 

Η δήλωσή του είναι κτηνώδης και υποτιμητική για τις γυναίκες. 

Δεν μπορεί να παραμένει στη θέση του» υποστήριξε ο πρώην υπουργός. 

Αμεση, βέβαια, ήταν η απάντηση του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος μέσω twitter (και αφού προηγουμένως είχε αποδοκιμάσει τον Π. Τατσόπουλο) σημείωσε:

 «Aκουσα πως ο κ. Παγκαλος, τώρα που έμεινε εκτός Βουλής, αλλά και ΠΑΣΟΚ (;), θέτει υποψηφιότητα για το πειθαρχικό του ΣΥΡΙΖΑ!
Λέω να του πούμε όχι».

Στο μεταξύ, για τρίτη ημέρα συνεχίζεται η διαδικασία εκλογής των αντιπροσώπων του κόμματος εν όψει της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης. 

Αν και από την Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι η συμμετοχή κρίνεται αρκετά ικανοποιητική, εντούτοις δεν δίνουν αριθμούς. 

Οπως λένε -εν έτη 2012- «το σύστημα δεν είναι online» και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στα μέσα της εβδομάδας.


Αλέξανδρος Διαμάντης

 dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: