Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΛΥΣΗ: Διχασμός στη 17Ν, πράκτορας ο Χριστόδουλος Ξηρός;

Untitled-1
Ξέχασαν τα «επαναστατικά» τους οι… παραδοσιακοί της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη και επιτίθενται στον Χριστόδουλο Ξηρό, επειδή πρόλαβε και την κοπάνησε πρώτος, με αποτέλεσμα οι συνθήκες για τους υπόλοιπους που παραμένουν έγκλειστοι να επιδεινωθούν δραματικά. 


Με επιστολή του από τις φυλακές Κορυδαλλού στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, ο φερόμενος ως αρχηγός της 17Ν, αφήνει ιοβόλα επιχειρήματα για τον Χριστόδουλο Ξηρό, αν και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, όλα έχουν δύο το λιγότερο «αναγνώσεις».

Του Μιχαήλ Βασιλείου

«Αφού ο Χριστόδουλος είναι τόσο επικίνδυνος τρομοκράτης, γιατί όταν το 2011 έβαλε φωτιά στο κελί του, αντί να τον τιμωρήσουν όπως θα όφειλαν, τον επιβράβευσαν ικανοποιώντας και τα τρία αιτήματά του, μεταφέροντάς τον στις πτέρυγες; 

Γιατί του έδωσαν το ελεύθερο να πηγαίνει καθημερινά όπου θέλει, στο αρχιφυλακείο, στους Πυρήνες, στους σημαντικότερους ποινικούς; 

Ποιος έδωσε τη διαταγή; 

Όχι βέβαια η διευθύντρια ούτε κάποιος αρχιφύλακας. 

Δεν έχουν τέτοια εξουσία και ούτε θα αναλάμβαναν τέτοια ευθύνη. 

Η διαταγή ήρθε από τα πάνω. 

Από την αντιτρομοκρατική, την ΕΥΠ, και άρα από την κυβέρνηση που την εποπτεύει».

 

Το ότι «κάτι βρωμάει» με τον Χριστόδουλο Ξηρό που βιάστηκε αν την κοπανήσει αφού σε λίγες ημέρες αναμενόταν να πάρει άδεια ο Δημήτρης Κουφοντίνας, οπότε ο κίνδυνος να επιχειρούσε να την κοπανίσει πρώτος αυτός, το γράψαμε από την πρώτη στιγμή, καθώς και τη διάσταση του «εμφυλίου» στην οργάνωση με κίνητρα όχι φυσικά… ιδεολογικά. 

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο Χριστόδουλος τα κάνει όλα σε συνεννόηση με την ασφάλεια και έχει μετατραπεί σε πράκτορά τους!

Η ικανοποίηση των αιτημάτων του θα μπορούσε να είναι στο πλαίσιο της γνωστής πολιτικής κατευνασμού που ακολουθεί το σύνολο του νεοελληνικού κράτους, κουκουλώνοντας συστηματικά τα προβλήματα…

Με την ίδια λογική θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί, ότι ο Γιωτόπουλος είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία και συνεργάζεται με τις αρχές για να προκαλέσει καχυποψία, τριβές και διαλυτικά φαινόμενα στο εσωτερικό της νέας γενιάς τρομοκρατίας, με σκοπό να αποσπάσει την εύνοια των αρχών ασφαλείας! 

Άρα, με όλα αυτά άκρη δεν πρόκειται να βρεθεί. 

Ο καθένας παίζει το παιχνίδι του.

Ο Γιωτόπουλος όμως δεν μένει μόνο εκεί.

Συνεχίζει κάνοντας σύγκριση σχετικά με την αντιμετώπιση Χριστόδουλου Ξηρού και του Βασίλης Τζωρτζάτου από τις αρχές: 

«Γιατί στις δύο άδειες του Β. Τζωρτζάτου με κατ’ οίκον περιορισμό, έξι αυτοκίνητα της Αντιτρομοκρατικής ήταν κάτω από το σπίτι του (τρία στο δρόμο και τρία στους παράδρομους) και τον παρακολουθούσαν, ενώ στον Χριστόδουλο που ήταν σε χωριό δεν υπήρχε κανείς;».

Τα κίνητρα στις σχέσεις ανάμεσα στα μέλη της 17Ν ήταν μετά την εξάρθρωση της οργάνωσης, στυγνά ιδιοτελή, αφού ακόμα κι αν «το μάτι του Χριστόφορου παίζει» (είναι φανερό από την όψη, ότι κάτι δεν πάει καλά με την  ψυχική του υγεία) ορισμένοι άλλοι μπορεί «να τα έχουν 400» και δεν θέλουν να πληρώσουν αυτοί το τίμημα των ιδεοληψιών και του μικρομεγαλισμού ενός στελέχους της 17Ν τον οποίο πάντα τον θεωρούσαν λίγο «καθυστερημένο» και άβουλο εκτελεστικό όργανο, παρά την προσπάθεια να εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια ως «επαναστάτης – διανοούμενος» για να καλύψει την εγκληματική του δράση.

Με απλά λόγια, δεν θα πρέπει κανείς να βιαστεί να βγάλει συμπεράσματα, αφού ο καθένας ακολουθεί τη δική του στρατηγική, η οποία μόνο ιδεολογικά κίνητρα δεν έχει…

defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: