Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Άουσβιτς: Ημέρα μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος

2014-01-27T084958Z_1978487972_LR2EA1R0OIZMX_RTRMADP_3_POLAND-630x468
Σήμερα ειναι η 69η επέτειος απο την απελευθέρωση του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Άουσβιτς.


Στην παραπάνω φωτογραφία ένας επιζών του Ολοκαυτώματος στέκεται μπροστά από την είσοδο του πρώην στρατοπέδου συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια τελετής της 69ης επετείου από την απελευθέρωση του στρατοπέδου συγκέντρωσης Άουσβιτς.


Όπως γράφει το πρακτορείο Reuters, σήμερα 27 Ιανουαρίου, θυμόμαστε αυτούς που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των ναζιστικών φρικαλεοτήτων του Δεύτερου Παγκοσμιου Πολεμου που κόστισε τις ζωές εκατομμυρίων Εβραίων, Ρομά και Σίντι, ομοφυλόφιλων αλλα και αντιπάλων του φασιστικού καθεστώς της Γερμανίας και των συμμάχων της.


Οι επιζώντες κατατέθουν στεφανια μπρόστά απο "Το Τείχος του Θανάτου" στο Αουσβιτς.


Νωρίτερα ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση σχετικά με την Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος:

«Σήμερα 27 Ιανουαρίου, επέτειο της απελευθέρωσης του στρατοπέδου του Άουσβιτς, η ανθρωπότητα τιμά διεθνώς τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, των εκατομμυρίων Εβραίων που εξολοθρεύτηκαν με τα εγκλήματα του χιτλερικού καθεστώτος.


Οι Έλληνες, σήμερα, Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Ηρώων και Μαρτύρων του Ολοκαυτώματος, τιμούν τη μνήμη και αποτίουν το δικό τους φόρο τιμής στους χιλιάδες συμπατριώτες τους, Έλληνες Εβραίους, που έπεσαν θύματα της ναζιστικής θηριωδίας.


Η Ελληνική Κυβέρνηση θεωρεί την άρνηση του Ολοκαυτώματος κατάφωρα αποκρουστική και αποδίδει τη μέγιστη σημασία στην αταλάντευτη εφαρμογή της υφιστάμενης αντιρατσιστικής νομοθεσίας και στην κατηγορηματική καταδίκη του αντισημιτισμού. 


Εκφράζει δε τη βεβαιότητα ότι νεοναζιστικά στοιχεία, τα οποία επιτίθενται στη Δημοκρατία και στο κράτος δικαίου, θα περιθωριοποιηθούν από την ελληνική κοινωνία, η οποία αποδοκιμάζει τη μισαλλοδοξία.

Η Ελληνική Πολιτεία, με συστηματικές της ενέργειες, συνδράμει ανελλιπώς τις διεθνείς προσπάθειες για το σεβασμό της μνήμης του Ολοκαυτώματος και την καταπολέμηση του Αντισημιτισμού.


Η Ελλάδα, σήμερα, ενώνει τη φωνή της με τη συνείδηση της ανθρωπότητας, αντιστέκεται στη λήθη και τιμά τα εκατομμύρια αθώα θύματα της Ολοκαυτώματος».

www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: