Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ - "Ο Μούΐζνιεκς προσπαθεί να δημιουργήσει πολιτικό θέμα"

AKOMA-ENAS-ANTHELLINAS
Επίθεση εναντίον του Λετονού επιτρόπου του Συμβουλίου της Ευρώπης, Νιλς Μουΐζνιεκς, εξαπέλυσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μ. Βαρβιτσιώτης, στον απόηχο της τραγωδίας στο Φαρμακονήσι.


Ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε ότι ο κ. Μουΐζνιεκς και διάφοροι άλλοι θέλουν να δημιουργήσουν πολιτικό θέμα στην Ελλάδα.

«Κανένας, ούτε από το ΠΑΣΟΚ ούτε από το ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ζητήσει να έρθει να ενημερωθεί και να του δείξουμε όλα τα στοιχεία τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας», είπε χαρακτηριστικά, σε τηλεοπτική συνέντευξή του.

Σημειώνεται ότι σε δήλωσή του στο Associated Press την Τετάρτη, ο Λετονός Μουΐζνιεκς είχε επιχειρήσει να αφήσει σοβαρά υπονοημένα εναντίον της Ελλάδας και των ελληνικών αρχών λέγοντας πως το συμβάν στο Φαρμακονήσι φαίνεται να αποτελεί μία υπόθεση αποτυχημένης μαζικής απέλασης μεταναστών κατηγορώντας έτσι το Λ.Σ. .

Παράλληλα, ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να δώσει τέλος στην εν λόγω παράνομη πρακτική και να διερευνήσει όλες τις περιπτώσεις.  

Στο Αιγαίο δίνεται καθημερινά μια μάχη, ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας, με καθημερινές επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

 Το γεγονός ότι το Λιμενικό έχει διασώσει πάνω από 3.500 ανθρώπους στη θάλασσα το αποδεικνύει, συμπλήρωσε.

Ακόμη, επεσήμανε ότι στέλνεται μήνυμα ότι τα σύνορα της χώρας δεν είναι «ξέφραγο αμπέλι», διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι ακολουθούνται όλοι οι κανόνες της Ε.Ε. και του Εθνικού Δικαίου.

«Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση, όλα αυτά να αποτελούν αντικείμενο μίας χαζής κομματικής  εκμετάλλευσης. 

Δεν νομίζω ότι κανένας σήμερα θέλει να ανοίξουμε τις πύλες και να πούμε ότι όποιος μετανάστης θέλει μπαίνει στη χώρα και απολαμβάνει όλων των συνθηκών του ασύλου, ανεξαρτήτως αν το δικαιούται ή όχι» τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: