Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Τέλος στο θρίλερ στο Ελ. Βενιζέλος – Αναχώρησε το αεροσκάφος με τον Σύρο υπουργό Εξωτερικών

AAAsyri-660
Αναχώρησε στις 17:10 από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών το συριακό αεροσκάφος, τύπου Τουπόλεφ 134, το οποίο προσγειώθηκε περίπου στις 14:00 για ανεφοδιασμό καυσίμων. 


Το αεροπλάνο, για το οποίο ακολουθήθηκε η διαδικασία ελέγχου, που εφαρμόζεται σε περιπτώσεις διεθνούς εμπάργκο, ανεφοδιάστηκε με καύσιμα (η διαδικασία ξεκίνησε γύρω στις 15:30) και αναχώρησε κανονικά για τον προορισμό του μεταφέροντας τη διπλωματική αποστολή της Συρίας στην Ελβετία, όπου διεξάγεται η διεθνής ειρηνευτική διάσκεψη για τη Συρία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο αεροσκάφος επιβαίνουν 26 άτομα.

Το αεροπλάνο που μετέφερε τον υπουργό Εξωτερικών του Άσαντ, Φαϊσάλ Μοκντάντ και άλλους 25 επιβάτες, καθηλώθηκε στο ελληνικό έδαφος, καθώς υπήρχε πρόβλημα με τον ανεφοδιασμό του.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι το αεροπλάνο -τύπου Τουπόλεφ- δεν μπορούσε να ανεφοδιαστεί λόγω του εμπάργκο που έχει επιβληθεί στο καθεστώς Ασαντ, ενώ άλλες έκαναν λόγο για παλιότερες οφειλές της αεροπορικής σε εταιρεία ανεφοδιασμού.

Λίγη ώρα αργότερα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας ανέφερε πως τελικά το θέμα διευθετήθηκε. 

«Υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση για τυπικούς λόγους. 

Όλα είναι ΟΚ, το αεροπλάνο έχει το πράσινο φως για να απογειωθεί» είπε σύμφωνα με το ειδησειογραφικό πρακτορείο.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο Reuters, ο εκπρόσωπος δεν προχώρησε σε περαιτέρω λεπτομέρειες για τους λόγους που καθήλωσαν το αεροπλάνο, ωστόσο νωρίτερα, η συριακή τηλεόραση είχε αναφέρει ότι δεν επετράπη στο αεροπλάνο να ανεφοδιαστεί.

armynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: