Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Ευρωκοινοβούλιο: Απόφαση σε βάρος του ελληνικού μελιού

AAAmeli_agno
Υποταγμένοι σε λογικές άλλων εποχών με το εμπορικό συμφέρον να τίθεται υπεράνω της ορθής πληροφόρησης που συνδέεται με την υγεία του πληθυσμοί, οι Ευρωβουλευτές προέβησαν σε ένα βαρύτατο ατόπημα, το οποίο, παρεμπιπτόντως, πλήττει την παραγωγή ελληνικού μελιού.


Απόφαση της Ολομέλειας του σώματος, απέρριψε τροπολογία για την υποχρεωτική σήμανση γενετικά τροποποιημένης γύρης στο μέλι, ώστε ο Ευρωπαίος καταναλωτής να γνωρίζει ποιο είναι βιομηχανικό και άρα χαμηλής ποιότητας και ποιο είναι αγνό όπως αυτό που παράγεται στη χώρα μας.


Παρότι θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι η απόφαση πλήττει τους 20.000 Έλληνες μελισσοκόμους, αφού έτσι το ελληνικό προϊόν απώλεσε την απόδειξη της ανώτερης ποιότητάς του, θεωρούμε ότι οι συνέπειες θα είναι μόνο βραχυπρόθεσμες. 

Εάν δε υπήρχε και σοβαρό κράτος που επενδύσει στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων προς διάθεση στις διεθνείς αγορές, τότε τα πράγματα θα γύριζαν μπούμερανγκ…

Η απόφαση θα μας είχε δώσει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να προχωρήσει η χώρα μας σε μια επιθετική επικοινωνιακή καμπάνια για τέτοια προϊόντα, εξηγώντας τις διαφορές, προσελκύοντας τους καταναλωτές χωρών όπου οι πολίτες έχουν σημαντική αγοραστική δύναμη, ασκώντας έτσι και έμμεση πίεση στις βιομηχανίες.

Με τη λογική δηλαδή των υπερμάχων της ελευθερίας και της «αυτορρύθμισης» της αγοράς, πολύ απλά, εάν βοηθούσαμε και λίγο, δεν θα είχαμε ανάγκη το τι θα πουν στο οποιοδήποτε Ευρωκοινοβούλιο, αφού μερικές φορές «το πράγμα μιλάει μόνο του» και όσο να ψάχνουν για χαζούς… θα ανακαλύπτουν περισσότερους ξύπνιους.

defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: