Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ!

lagarde5-600x282
Στο τραπέζι νέο σχέδιο που βγάζει το ΔΝΤ από την Ευρώπη
Κυριολεκτικά ραγδαίες είναι οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών καθώς τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και στην Ευρώπη έχει σημάνει συναγερμός μπροστά στο ενδεχόμενο η Ελλάδα να μείνει εκτός ευρώ.


Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, χώρες της Ευρώπης αλλά και δυνάμεις από το εσωτερικό της χώρας έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να στηθεί ένα σχέδιο που να φέρει λύση ως τα μεσάνυχτα, οπότε και λήγει το ελληνικό πρόγραμμα. Όπως αναφέρει το newsit.gr, πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ότι η συμφωνία αυτή ΔΕΝ θα περιλαμβάνει το ΔΝΤ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι πρωτοβουλίες έχουν αναληφθεί από χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία αλλά και στο εσωτερικό της χώρας μας όπου ακόμα και στο κυβερνών κόμμα υπάρχουν φωνές για συμφωνία έστω την ύστατη στιγμή.

Τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες υπάρχει ένα όργιο συσκέψεων έτσι ώστε να βρεθεί λύση αν όχι για τελική συμφωνία για μια αμοιβαία αποδεκτή λύση λίγων ημερών που θα οδηγήσει στην τελική συμφωνία. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, όπου είχε τεθεί επί τάπητος η νέα πρόταση του κ. Γιούνκερ.

Το σχέδιο θα ανακοινωθεί το βράδυ από τον Δραγασάκη

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το newsit.gr το σχέδιο της συμφωνίας, στο οποίο κατέληξαν σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, θα παρουσιαστεί σήμερα το βράδυ από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συσκέψεις στην Αθήνα, στις Βρυξέλλες και στις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες είναι πυρετώδεις σε μία προσπάθεια αναζήτησης μιας φόρμουλας η οποία θα μπορέσει να άρει το αδιέξοδο και στη χειρότερη περίπτωση να βρεθεί μία φόρμουλα για παράταση του νυν προγράμματος ώστε να μην λήξει στις 12 το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: