Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ «ΠΑΡΤΥ» ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

σάρωση00014-_-600X591

7311ceb211111Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Δεν καταλαβαίνουν τίποτα όπως φαίνεται εκεί στην άλλη πλευρά του Αιγαίου και ενώ η Ευρώπη όλη είναι απασχολημένη με την ελληνική κρίση με αλλεπάλληλες και ατέλειωτες συνδιασκέψεις, ενώ η ίδια η Τουρκία έχει σοβαρά προβλήματα στα σύνορα της με την Συρία, ο «χορός» των παραβιάσεων και των εμπλοκών στο Αιγαίο συνεχίζεται με επικινδύνους ρυθμούς.


Έτσι, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, για άλλη μια φορά στον εναέριο χώρο του Αιγαίου έγινε το έλα να δεις. 


Όπως αναφέρεται, έξη τουρκικά F-16 ενώ εκτελούσαν πτήση στον διεθνή εναέριο χώρο, (σύμφωνα πάντα με τους Τούρκους), εμφανιστήκαν δυο ελληνικά F-16 τα οποία παρενόχλησαν επικίνδυνα τέσσερεις φορές τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη. Αλλά δυο τουρκικά F-16 σε άλλη περιοχή του Αιγαίου ενεπλάκησαν με αντίστοιχα δυο ελληνικά F-16.

Η κατάσταση βέβαια παραμένει η ίδια όπως εδώ και δεκαετίες, αλλά με τις τελευταίες εξελίξεις και την πολιτική αστάθεια που υπάρχει στην Άγκυρα, με τις διαλυτικές τάσεις που παρατηρούνται σε πολλά επίπεδα τελευταία προκαλώντας μεγάλο άγχος στην τουρκική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, όλα αυτά αποκτούν μια ιδιαίτερη διάσταση.

Εδώ πρέπει να δώσουμε προσοχή και στην τελευταία απαίτηση των εταίρων μας για δραστική μείωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων ακόμα και του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων, την ίδια περίοδο που η ένταση στην περιοχή αυξάνεται συνεχώς.

Όπως φαίνεται κάποιοι θέλουν να δουν την ελληνική κυριαρχία που υπερασπίζονται με παραδειγματικό ηρωισμό οι πιλότοι μας στον εναέριο χώρο του Αιγαίου, να καθίσταται αδύναμη να αντιδρά στις προκλήσεις.

Δεν πρέπει να τους περάσει!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: