Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

"Θερμό" επεισόδιο του Α.Τσίπρα με τoν πρόεδρο της ΕΕ Ν.Τουσκ: "Μην υποτιμάς την Ελλάδα γιατί θα εκπλαγείς δυσάρεστα"!

tsipras_tusk2

ΘΡΑΣΟΣ ΑΠO ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ «ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ»: «GAME IS OVER MR TSIPRAS»!

«Θερμό» επεισόδιο είχε στην Σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον ανεκδιήγητο Πολωνό, πρόεδρο της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος εμφανίζει συμπεριφορά μισέλληνα εσχάτως.

Ο Πολωνός είχε το απύθμενο θράσος να γυρίσει και να επι στον Ελληνα πρωθυπουργό «The game is over» («Το παιχνίδι τελείωσε») υποτίθεται για να τον … πιέσει (είναι ό ίδιος ο καραγκιόζης που μιλούσε για «χρεοκοπία της Ελλάδος όταν όλοι οι ξένοι οίκοι «φωνάζουν» ότι δεν υπάρχει χρεοκοπία αν η Ελλάδα δεν πληρώσει ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ).

Για να εισπράξει την απάντηση του πρωθυπουργού ότι «Το 1,5 εκατ. άνεργοι, τα 3 εκατ. φτωχοί στην Ελλάδα και οι χιλιάδες οικογένειες που ζουν χωρίς εισόδημα, μόνο με τη σύνταξη των παππούδων δεν είναι παιχνίδι κύριε πρόεδρε και καλύτερα να σκέπτεστε πριν εκστομίζετε τέτοιες εκφράσεις»!,

Και συνέχισε λέγοντας: «Να μην υποτιμάτε πού μπορεί να φτάσει ένας λαός όταν αισθάνεται ταπεινωμένος γιατί θα εκπλαγείτε δυσάρεστα»!

Αλλά ο πρωθυπουργός δεν περιορίστηκε μόνο στην προειδοποίηση κατά του προέδρου της ΕΕ («μαριονέτα» των Γερμανών, φυσικά): «Η Ελλάδα έχει καταθέσει προτάσεις. Οι προτάσεις των θεσμών, δυστυχώς, αντανακλούν τις πιο ακραίες θέσεις, που εκφράζονται από το ΔΝΤ».

Αναφερόμενος στην τελευταία πρόταση των θεσμών, ο πρωθυπουργός πρόσθεσε πως «Το κείμενο δεν διαφέρει καθόλου από το προηγούμενο. πρόγραμμα. Είμαι αποφασισμένος για μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό, κατάργηση πρόωρων, ενοποίηση ταμείων, αλλά όχι αυτά που ζητάτε».

Και κατέληξε:

«Ο ιστορικός του μέλλοντος, μετά την πρότασή μας, δεν πρόκειται να κατανοήσει γιατί δεν ήρθαμε σε συμφωνία. 

Είστε υπόλογοι απέναντι στην ιστορία»,.

donald-tusk_2784050b

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: