Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΓΙΟΥΝΚΕΡ: «Πάρτε την προσφορά μου και ψηφίστε “ΝΑΙ”»!

Γιούνκερ11-600x331
Ραγδαίες είναι εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα για ακόμα μία φορά, αφού ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως θα γίνει επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Ελλάδα και εταίρους, ενώ δεν αποκλείεται να διεξαχθεί και έκτακτο Eurogroup στις Βρυξέλλες.


Πληροφορίες αναφέρουν πως μετά το αρχικό «όχι» του Αλέξη Τσίπρα στη νέα πρόταση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, η ελληνική πλευρά φαίνεται πως πιθανόν το ξανασκέπτεται και επανέρχεται στις συζητήσεις.

H είδηση πως ο Αλέξης Τσίπρας το ξανασκέφτεται για να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις προκάλεσε ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που και σήμερα σημειώνουν απώλειες.

Υπάρχουν προσπάθειες για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με τον Αυστριακό ΥΠΟΙΚ Χανς Γιοργκ Σέλινγκ, ο οποίος παρόλα αυτά τόνισε πως δεν είναι και τόσο αισιόδοξος για την πιθανότητα περαιτέρω συνομιλιών με την Ελλάδα.

Ταυτόχρονα υπογράμμισε πως «το ευρώ, όπως το παρατηρήσατε τις τελευταίες 48 ώρες, δεν έχει επηρεαστεί. Είναι σταθερό. Το ευρώ είναι δυνατό. Δεν περιμένουμε καμία μετάδοση της κρίσης».

Ο Πίτερ Σπίγκελ απαντώντας στο twitter εκφράζει την άποψη ότι δύσκολα θα προλάβει η Ελλάδα τη λήξη της ημερομηνίας σήμερα όμως αλλά οι εξελίξεις θα μας οδηγήσουν στο να «μαντεύουμε» μέχρι την τελευταία στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: