Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Και αν «ναι» πως διαπραγματεύεσαι;

kalpi-600x279
Όσο καταλαγιάζει ο κουρνιαχτός από το πρώτο σοκ της εξαγγελίας του δημοψηφίσματος τόσο γεννιούνται ερωτήματα για την επιλογή αυτή του κ. Τσίπρα αλλά και για το τι μέλλει γενέσθαι την επόμενη Δευτέρα, όχι μόνο για το τι θα συμβεί στην Ελλάδα αλλά και κυρίως για το ποια θα είναι η θέση της χώρας έναντι των εταίρων και δανειστών.



Με απλά λόγια εάν την Κυριακή το βράδυ το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι «ΝΑΙ» πως θα πάει ο κ. Βαρουφάκης και ο κ. Τσίπρας να διαπραγματευτούν στις Βρυξέλλες με τους εταίρους. 


Με ποια υπερήφανη στάση και με ποια αξιοπιστία όταν ευθέως ο κ. Σόιμπλε κατηγόρησε την ελληνική διαπραγματευτική ομάδα ότι έχει χάσει την αξιοπιστία της ενώ έχει χαθεί και η ψυχική διάθεση από την πλευρά των εταίρων για διαπραγμάτευση.  


Πως εξάλλου θα ξανακαθίσει στο ίδιο τραπέζι ο κ. Βαρουφάκης και ο κ. Τσίπρας όταν με τις δηλώσεις τους έχουν διαρρήξει τις σχέσεις τους και ούτε λίγο ούτε πολύ έχουν μεταχειριστεί βαριές εκφράσεις σχεδόν υβριστικές.


Παράλληλα, πως θα πάει η κυβέρνηση να διαπραγματευτεί και να λέει όχι σε μέτρα όταν ο ελληνικός λαός έχει αποδεχθεί ότι πρέπει να πληρώσει το μάρμαρο των λαθών όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά της σημερινής που όσο διαπραγματεύεται μεγαλώνει το έλλειμμα ενώ έχει νεκρώσει η εθνική οικονομία.


Και εν κατακλείδι πως θα σταθεί μια κυβέρνηση και ποια διαπραγματευτική αξιοπιστία θα έχει όταν η ίδια εχει ποντάρει στο ΟΧΙ και ο ελληνικός λαός της λέει ευθέως ότι και πρέπει να διαπραγατευτεί –μην ξεχνάμε ότι αυτή ήταν η αρχική του θέση με τις εκλογές πριν από 5 μήνες- αλλά και ευθέως της λέει ότι θέλει η χώρα να παραμείνει στο ευρώ.


Γιατί κανείς δεν έχει εξηγήσει στον ελληνικό λαό τι ακριβώς σημαίνει το ΟΧΙ και μέχρι που φτάνει. 

ΟΧΙ στο μνημόνιο των εταίρων;
 ΟΧΙ στις προτάσεις των εταίρων για 8,5 δισ. επιπλέον μέτρα; 
ΟΧΙ στο ευρώ;


Παντελής Ζήλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: