Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Ο ΑΝΘΙΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΤΑ «ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΤΟΥ» ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΑΙ

anthimos
7311ceb21111Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Για άλλη μια φορά δυστυχώς ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, κ Άνθιμος, προκάλεσε το δημόσιο αίσθημα όταν πάνω στο ιερό έκανε προπαγάνδα υπέρ του ΝΑΙ για το δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου, αγνοώντας την δυστυχία του ελληνικού λαού που επέφεραν όλα αυτά τα χρόνια τα μνημόνια των δοσιλογικών πολιτικών.


Σύμφωνά με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, ένταση σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου στη Θεσσαλονίκη ανάμεσα στον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο και κάποιους από τους πιστούς, με αφορμή το δημοψήφισμα.

Συγκεκριμένα όταν κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στο θέμα του δημοψηφίσματος, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος θα ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας με τους δανειστές, κάποιοι από τους πιστούς άρχισαν να φωνάζουν δυνατά «όχι» προκαλώντας τα χειροκροτήματα αρκετών από τους παρισταμένους και αναγκάζοντας τον μητροπολίτη να αποχωρήσει εσπευσμένα προς το ιερό

Ο μητροπολίτης κ. Άνθιμος έχει προκαλέσει και στο παρελθόν με την πλήρη του ταύτιση με τον κ Σαμαρά, τον μεγαλύτερο θεομπαίχτη πρωθυπουργό που ενώ ψήφησε τα περισσότερα αντιχριστιανικά νομοσχέδια, εκμεταλλεύτηκε για πολιτικούς σκοπούς το θρησκευτικό αίσθημα του αγνού ποιμνίου χωρίς βέβαια να καταφέρει και πολλά πράγματα.

Είναι το λιγότερο ντροπή να βλέπουμε τέτοιες σκηνές μπροστά στο ιερό και μάλιστα από ένα μητροπολίτη που έχει αρκετά «εκκρεμή» θέματα μέσα στην μητρόπολη του.

Ο νοών νοείτο!
Πάντως είναι εντυπωσιακό η πλήρη ταύτιση του υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής με τον δήμαρχο κ Μπουτάρη, με τον οποίο όπως φαίνεται συνδέεται με αμέριστη σύμπνοια για πολλά θέματα, άσχετα από τις υποκριτικές και  θεατρικές δημόσιες αντιπαραθέσεις τους.


ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: