Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Ο Ελληνικός Στρατός είναι να προμηθευτεί δωρεάν 1200 τεθωρακισμένα από τις ΗΠΑ

http://www.fox2magazine.net/images/stories/M2_Bradley_US_Army.jpg
Τον καλοκαίρι του 2010 έγινε γνωστό ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, για την προμήθεια του Ελληνικού Στρατού με εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα, από το απόθεμα του Αμερικανικού Στρατού. 


 Μετά τη διαδικασία της άντλησης των σχετικών πληροφοριών για την διαθεσιμότητα του υλικού του Αμερικανικού Στρατού, το Επιτελείο του Στρατού απέστειλε επίσημη επιστολή αιτήματος για την παραχώρηση 400 αρμάτων μάχης τύπου Μ1Α1 Abrams 120 χιλιοστών, 225 ΤΟΜΠ τύπου Μ113Α2 και 106 αντιαρματικών οχημάτων τύπου TOW (ITV) Μ901A2 Όπως γίνεται γνωστό τις τελευταίες μέρες, τα τεθωρακισμένα θα έρθουν σε πλήρως λειτουργική κατάσταση.

Η ελληνική πλευρά φαίνεται ότι βρίσκεται σε συνομιλίες και για την προμήθεια 500 περίπου ΤΟΜΑ τύπου M2A2 Bradley, αμφίβιων οχημάτων τύπου AAV7A1, μεταφοράς φορτίου τύπου Μ548 και οχήματα τύπου Μ981.

Όλοι οι τύποι βρίσκονται σε ευρεία χρήση από τις ένοπλες δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών και το ελληνικό αίτημα φαίνεται ότι αφορά τα οχήματα να είναι σε πλήρη λειτουργική κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: