Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Ο γραφικός κ.Μπαγίς ξαναχτυπά!

Ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας Εγεμέν Μπαγίς μας έχει συνηθίσει σε προκλητικές δηλώσεις τις οποίες "εξαπολύει" με τέτοια συχνότητα που τον έχουν καταστήσει πλέον "γραφικό". 

Ο πελώριο Μπαγίς,βρέθηκε στα Σκόπια, "χάϊδεψε" αυτιά "Μακεδόνων" και εξέφρασε τον μόνιμο πλέον καημό του για τη Κύπρο. Γράφει η ΧΟΥΡΙΕΤ:

Ο υπουργός επικρατείας και αρχιδιαπραγματευτής Εγεμέν Μπαγίς κατά την επίσκεψη του στην ¨Μακεδονία¨-χώρα με την οποία έχουν θυμώσει οι Έλληνες, είπε λόγια που πάλι θα τους ερεθίσουν.

 Το μεγαλύτερο πρόβλημα ανάμεσα στην Ελλάδα και στην ¨Μακεδονία¨ είναι το θέμα του ονόματος ¨Μακεδονία¨. 


Η Ελλάδα εναντιώνεται στο όνομα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας καθώς έχει μέσα στα σύνορα της περιοχή με το όνομα Μακεδονία με την δική της ιστορία και πολιτιστική κληρονομιάç
Η Τουρκία αναγνωρίζει την Μακεδονία με αυτό το όνομα.


Ο Μπαγίς κατά την επίσκεψη που έκανε στα Σκόπια, αναφερόμενος στο θέμα αυτό κατηγόρησε τους Έλληνες :

¨Μα θα άλλαζα το όνομα μου επειδή το ζητήσατε εσείς ; Ή θα αλλάζατε το όνομα σας επειδή το ζήτησα εγώ ; Αυτά τα εδάφη αποκαλούνται Μακεδονία.

Ο Μπαγίς υποσχέθηκε πως η Τουρκία θα κάνει ότι μπορεί για να εισέλθει η Μακεδονία στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε.

Η Ελλάδα λόγω του θέματος του ονόματος με την Μακεδονία, ασκεί βέτο στην υποψηφιότητα της χώρας αυτής σε αυτούς τους φορείς.

Ο Μπαγίς απευθυνόμενος στους Μακεδόνες σχετικά με αυτό το θέμα είπε : ¨Μη λυπάστε, και εμείς βιώνουμε το ίδιο θέμα¨ εννοώντας την Κύπρο.

Ο Μπαγίς είπε πως « Η επίλυση του Κυπριακού δεν υπήρξε ως όρος για την είσοδο των Ελληνοκυπρίων στην Ε.Ε., αλλά τίθεται ως όρος για τη υποψηφιότητα της Τουρκίας. 


Η διεθνής κοινότητα όταν θέλει να βρει δικαιολογίες, το κάνει πολύ πετυχημένα¨


tourkikanea.gr/2011/03/26/bagis-2/#more-4699

Δεν υπάρχουν σχόλια: