Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας απομακρύνουν τους Κεμαλικούς


Του Κώστα Τζεβελέκου
Από το Μάιο του 2010 επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας ( ΜΙΤ) είναι ο Dr. Hakan Fidan 44 ετών.

Είναι ο λατρευτός συνεργάτης του Ερντογάν και του υπουργού εξωτερικών κ. Νταβούντογλου. 
Μάλιστα τους συνοδεύει σε αρκετές πρωτεύουσες ως επικεφαλής ασφαλείας και σύμβουλος για θέματα εξωτερικής πολιτικής. 

Ο κ. Hakan όμως δεν δέχεται «μύγα στο σπαθί του» και προσπαθεί να εξολόθρευση όσους πράκτορες της ΜΙΤ έχουν σχέση με τους στρατιωτικούς. 

Πρόσφατα μάλιστα απομάκρυνε τον ανώτερο αξιωματικό του Τουρκικού στρατού κ. Κοσίφ Κοζίνογλου ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη ΜΙΤ σε θέματα ασιατικών υποθέσεων.

Ο κ. Κοζίνογλου μόλις επέστρεψε από το Αφγανιστάν συνελήφθη κατηγορούμενος ότι συνωμοτούσε εναντίον του Ερντογάν. Ποια είναι η αλήθεια; 

Ο κ. Κοζίνογλου σε συνεργασία με πράκτορες – συνδέσμους άλλων μυστικών υπηρεσιών διενεργούσε έρευνα για τον σημερινό διοικητή της ΜΙΤ κ. Hakan και το μεγάλο χορηγό και υποστηρικτή της κυβέρνησης Ερντογάν Ιμάμη Φετφουλάχ Γκιουλέν .

Σύμφωνα με πληροφορίες προσπαθούσε να αποδείξει τη διαπλοκή που έχουν οι συγκεκριμένοι προκειμένου ο Ερντογάν να κάνει «περίπατο» στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου. 

Οι στρατιωτικοί που δέχθηκαν άλλο ένα πλήγμα είναι εξοργισμένοι. Αυτό που υπογραμμίζουν σε κατ ιδίαν συναντήσεις τους είναι ότι θα υπάρχει απάντηση για τον Κοζίνογλου έναν άνθρωπο που ήταν επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων και πολέμησε με μανία στη δεκατεία του 1990 τους Κούρδους .

newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: