Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ - ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΛΟΙΟ

Σε κλοιό αστυνομικών, με λιγοστούς πολίτες και με επεισόδια πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. 

Με απαγορευμένη  την πρόσβαση στον χώρο μπροστά στη Βουλή, εκπαιδευτικοί που είχαν συγκεντρωθεί στον χώρο της Πλατείας του Συντάγματος συγκρούσθηκαν με την αστυνομία, που τους απαγόρευσε να προχωρήσουν προς την Λεωφόρο Αμαλίας, με αποτέλεσμα οκτώ προσαγωγές.

Ένταση προκλήθηκε και στη διάρκεια συγκέντρωσης και πορείας  καλλιτεχνών που διαμαρτυρήθηκαν για την επιβολή του μνημονίου.

Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου έδωσε τα συγχαρητήριά της στη νεολαία και στους καθηγητές τους, υπογραμμίζοντας ότι «οι Έλληνες ενωμένοι αποδείξαμε ότι μπορούμε να κάνουμε θαύματα, που αφήνουν τον κόσμο άφωνο. Αυτό αποτυπώνεται στο 1821, που καταφέραμε να ρίξουμε μια άτρωτη αυτοκρατορία. Σήμερα έχουμε να υπερβούμε μια κρίση που φαίνεται ανυπέρβλητη. Θα τα καταφέρουμε, όπως πάντα. Είναι στο χέρι μας».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας


Να κρατήσουμε ζωντανή την μνήμη του ΄21 προέτρεψε τους Έλληνες με το μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καθώς, όπως αναφέρει, «στις μέρες μας, η αντιμετώπιση μίας ιστορικής πρόκλησης, όπως η οικονομική κρίση απαιτεί ανάλογη αφοσίωση «σε ένα κοινό και υψηλό όραμα που θα δίνει διέξοδο σε έναν κόσμο ευμετάβλητο και κάποιες φορές δραματικά εύθραυστο», τονίζει στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: