Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Ο ναύαρχος Σταυρίδης στην Άγκυρα τη νύχτα.Τι θα συζητήσει.

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Οι λεπτομέρειες για τον έλεγχο του εμπάργκο στη Λιβύη αλλά και της ανθρωπιστικής βοήθειας που θα φτάσει εκεί, θα είναι το βασικό θέμα του αρχηγού των Δυνάμεων του ΝΑΤΟ Ναυάρχου Τζέιμς Σταυρίδη.

Ο Σταυρίδης ήδη έφτασε το βράδυ της Τετάρτης στην Άγκυρα και συναντήθηκε με τον τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου. Σήμερα θα συναντηθεί με τον αρχηγό των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Ισίκ Κοσάνερ και τον Υπουργό Άμυνας Βεζντνί Γκιονούλ.Στις συναντήσεις αυτές ο Σταυρίδης θα προσπαθήσει να βρει μια φόρμουλα έτσι ώστε στις επιχειρήσεις της Λιβύης, να υπάρχει μια συνδιοίκηση του ΝΑΤΟ μαζί με τις Αραβικές χώρες.

Επίσης θα συζητηθεί η συμμετοχή των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στις επιχειρήσεις. Η Τουρκία ήδη στέλνει 5 πλοία και 1 υποβρύχιο αλλά η τουρκική εφημερίδα Hürriyet αναφέρει οτι 10 τουρκικά μαχητικά F-16 θα εγκατασταθούν πιθανότατα στη Σαρδηνία για να προστατεύουν τις πτήσεις των ΑWACS.

H ίδια εφημερίδα αναφέρει οτι η σύζυγος του Τζέιμς Σταυρίδη εργάζεται στην Άγκυρα και γι'αυτο το λόγο ήρθε λίγο νωρίτερα στην τουρκική πρωτεύουσα.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: