Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Τρίπολη-Στο στόχαστρο του Καντάφι το νοσοκομείο της Μιζουράτα






Για πέμπτη συνεχόμενη νύχτα επιτέθηκαν τα αεροπλάνα των στρατιωτικών δυνάμεων των δυτικών χωρών που συγκροτούν την συμμαχία, χωρίς ωστόσο μέχρι τώρα να έχουν επιτύχει να εμποδίσουν τα τεθωρακισμένα του στρατού του Καντάφι, να περικυκλώσουν τα προπύργια των ανταρτών, ή να εκτοπίσουν τα στρατεύματά του από στρατηγικούς κόμβους στην ανατολική Λιβύη. 

Σήμερα το πρωί ακούστηκαν πυρά της αντιαεροπορικής άμυνας και ισχυρές εκρήξεις στη Τρίπολη. 

Τα αντιαεροπορικά πυρά ακούστηκαν στις 06:30 ώρα Ελλάδας και ακολούθησαν αρκετές ισχυρές εκρήξεις, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τα ξημερώματα στην πρωτεύουσα της Λιβύης, ακούστηκε μια πολύ ισχυρή έκρηξη ενώ παράλληλα υψώνεται πυκνός καπνός από περιοχή της πόλης, όπου υπάρχουν οι εγκαταστάσεις στρατιωτικής βάσης, αναφέρουν κάτοικοι της πόλης.

«Ακούσαμε μια ακόμα έκρηξη, μόλις τώρα. Βλέπουμε να υψώνεται καπνός. 

Υπάρχουν άνθρωποι, που έχουν βγεί στις ταράτσες των κτηρίων. Μάλλον πρόκειται για μία περιοχή με στρατιωτικές εγκαταστάσεις, κοντά στη σχολή των μηχανικών, στην περιοχή Ταούρα», δήλωσε ένας κάτοικος, αποφεύγοντας όμως, να αναφέρει το όνομά του.

Ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσαν πως ήχοι από σειρήνες ασθενοφόρων ακούστηκαν στο κέντρο της Τρίπολης και στην συνοικία Ταζούρα.

Ο εκπρόσωπος των εξεγερμένων ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του συνταγματάρχη Καντάφι βομβάρδισαν χθες το κύριο νοσοκομείο της πόλης Μιζουράτα καθώς και σπίτια στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Λιβύης, που απέχει 200 χιλιόμετρα από την Τρίπολη. 

«Οι δυνάμεις του Καντάφι βομβαρδίζουν το κύριο νοσοκομείο της Μιζουράτα. Η κατάσταση είναι φρικτή και πολύ σοβαρή εδώ. Βομβαρδίζουν και σπίτια» ανέφερε ο εκπρόσωπος των εξεγερμένων στην πόλη.

Χθες, Τετάρτη, στη πόλη Γιάφα, νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Τρίπολης, στρατιωτικοί στόχοι αλλά και πολίτες δέχθηκαν την επίθεση των συμμαχικών δυνάμεων, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Λιβύης.

«Στρατιωτικοί αλλά και πολιτικοί στόχοι δέχθηκαν επίθεση από τους αποικιοκράτες σταυροφόρους», αναφέρθηκε, χαρακτηριστικά, στο ρεπορτάζ του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού, που μετέφερε δηλώσεις αξιωματούχου του στρατού της Λιβύης.

Αξιωματούχοι της Λιβυκής κυβέρνησης μετέφεραν τα χαράματα της Πέμπτης, δημοσιογράφους σε νοσοκομείο της Τρίπολης, για να δουν τα απανθρακωμένα πτώματα, 18 μελών του στρατιωτικού προσωπικού της χώρας αλλά και πολιτών, που όπως υποστηρίζουν αποτελούν τα θύματα της επίθεσης με μαχητικά και πυραύλους, που εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της νύχτας η συμμαχία των δυτικών κρατών που έχει αναλάβει στρατιωτική δράση στη Λιβύη.

Σύμφωνα με το λιβυκό πρακτορείο Jana, οι αεροπορικές δυνάμεις των συμμαχικών δυνάμεων σε προάστιο της Τρίπολης, «έπληξαν συνοικία με κατοικίες» και προκάλεσαν «σημαντικό αριθμό θυμάτων ανάμεσα στους αμάχους».

Το πρακτορείο επισήμανε πως ένας τρίτος βομβαρδισμός της συμμαχίας είχε στόχο τους διασώστες οι οποίοι προσπαθούσαν να ανασύρουν νεκρούς και τραυματίες από τα ερείπια κατοικιών στην περιοχή Ταζούρα, εναντίον της οποίας είχαν πραγματοποιηθεί νωρίτερα άλλοι δύο βομβαρδισμοί.

Νewscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: