Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Κάτι γίνεται με τη Τουρκία.Ο ναύαρχος Σταυρίδης αύριο στην Άγκυρα.

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ο στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ Τζέιμς Σταυρίδης, εγγονός ενός Έλληνα μετανάστη που σώθηκε από τη Μικρασιατική Καταστροφή και βρέθηκε αμέσως μετά στις ΗΠΑ, θα επισκεφθεί την Πέμπτη την Άγκυρα.


Στόχος του Σταυρίδη είναι να επισκεφθεί και να ενημερώσει τον τούρκος αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων Ισίκ Κοσάνερ για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Λιβύη και να ζητήσει τη στήριξη της Τουρκίας.

Η Τουρκική εφημερίδα Milliyet κάνει αναφορά στο θέμα με πρωτοσέλιδο ¨ο Σμυρνιος Τζέιμς έρχεται για να μας πείσει". 


Η ίδια εφημερίδα στο πρωτοσέλιδο της εξηγεί οτι ο παππούς του Σταυρίδη ήταν Ρωμιός απο τη Σμύρνη και κάνει αναφορά σε όσα έχει γράψει ο στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ στο βιβλίο του ''Η πιο απίστευτη ιστορική ειρωνεία εκτυλίσσεται μπροστά μου.

Εβδομήντα χρόνια νωρίτερα, τη δεκαετία του 1920, ο παππούς μου, ένας κοντός γεροδεμένος καθηγητής σχολείου, ονόματι Δημήτρης Σταυρίδης, εκδιώχθηκε από την Τουρκία στο πλαίσιο εθνοκάθαρσης, δηλαδή πογκρόμ, ενάντια στους Έλληνες που ζούσαν στα απομεινάρια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. 

Γλίτωσε την τελευταία στιγμή και με μια μικρή βάρκα διέσχισε το Αιγαίο, έφτασε στην Αθήνα και από εκεί πήγε στη Νέα Υόρκη.
Ο αδελφός του δεν ήταν το ίδιο τυχερός και σκοτώθηκε από τους Τούρκους».

Φαίνεται πως στην Άγκυρα υπάρχει καχυποψία στο πρόσωπο του Σταυρίδη, λόγω της καταγωγής του. 

 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: