Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

ΕΠAΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΟΠΛΙΤΕΣ

ΕΠAΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΟΠΛΙΤΕΣ

  Η τρόικα τους «τρώει», ο υπουργός Άμυνας διαψεύδει
 Σε εφ’ όλης της ύλης εξελίχθηκε η συνέντευξη που έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στους διαπιστευμένους συντάκτες προκειμένου να παρουσιάσει τις σημαντικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει σε συνεργασία με τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για να βοηθηθούν οι νεαροί χρήστες ναρκωτικών αλλά και για να βελτιωθούν οι παροχές υγείας στους πολίτες με την καταλυτική συμμετοχή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιτέθηκε με δριμύτητα σε όσους μιλούν για απαιτήσεις της τρόικας, για μειώσεις στον αριθμό των στελεχών, ξεκαθαρίζοντας ακόμα μία φόρα πως δεν υπάρχει θέμα με τους ΕΠ.ΟΠ. 

Ο υπουργός διευκρίνισε πως το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει πολιτική πλήρους και ανοικτής ενημέρωσης χωρίς προνομιακούς συνομιλητές και καθησύχασε τον ελληνικό λαό τονίζοντας πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Πρωτοβουλίες για χρήστες
Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας προκειμένου να βοηθηθούν οι χρήστες ναρκωτικών στην απεξάρτησή τους, το υπουργείο προσφέρει σε κάθε κατατασσόμενο όχι απλώς αναβολή, αλλά και κίνητρο να επιλέξει να ενταχθεί στα λεγόμενα «στεγνά προγράμματα» των πιστοποιημένων φορέων (συμπεριλαμβανομένου του «πολύπαθου» ΟΚΑΝΑ). 

Όπως είπε ο υπουργός: «Ένας νέος άνθρωπος, που αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα και επιλέγει να ενταχθεί πριν από τη στράτευσή του στα προγράμματα αυτά, θα πριμοδοτείται, καθώς η ολοκλήρωση ενός προγράμματος θα θεωρείται ισοδύναμη με την εκπλήρωση του 1/3 της θητείας του». 

Μάλιστα, για να μην εκμεταλλευτούν την ευκαιρία αυτή όσοι δεν είναι χρήστες, οι στρατιωτικοί γιατροί θα πιστοποιούν ότι πράγματι ο νέος είναι χρήστης.

Το Άμυνας «γιατρός» του ΕΣΥ
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα προσφέρει και «καταλύματα» σε υπηρεσίες του ΕΣΥ, ενώ δημιουργείται και Παρατηρητήριο Τιμών για τα αναλώσιμα και τα φάρμακα. 

Πρωταγωνιστικό ρόλο θα παίξει το στρατιωτικό εργοστάσιο παραγωγής γενοσήμων φαρμάκων και φαρμακευτικού υλικού. 

Το υπουργείο Άμυνας θα είναι από εδώ και πέρα και η «αντλία καυσίμων» του ΕΚΑΒ, ενώ ήδη παραχωρήθηκε ένα στρατιωτικό ακίνητο για το νέο Νοσοκομείο της Χαλκίδας και παραχωρούνται κατά χρήση 20 στρέμματα στο Αττικό Νοσοκομείο. 

Ο Ευάγγ. Βενιζέλος τόνισε ότι άμεσα θα αυξηθεί ο παρεχόμενος αριθμός κλινών από τα στρατιωτικά νοσοκομεία, ενώ αναφερόμενος στους στρατιωτικούς γιατρούς και αν έχουν ερωτήθει για αυτές τις αλλαγές, απάντησε σε διαδοχικές ερωτήσεις πως «οι στρατιωτικοί γιατροί είναι αξιωματικοί», τονίζοντας παράλληλα πως ξέρει τι κόπους κάνει ο καθένας και ότι στη φιλοπατρία τους βασίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό το σύστημα.

Φως στο «μυστήριο» των F16
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ξεκαθάρισε πως για την κυβέρνηση ισχύει ότι δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα στην εξωτερική πολιτική και στην πολιτική άμυνας και ασφάλειας από την πολιτική εξαρτημένων αντανακλαστικών. 

Αναφερόμενος στο θολό τοπίο μετά τις πρώτες δημοσιογραφικές πληροφορίες για τη διάθεση μαχητικών F16 από την Ελλάδα, τόνισε ότι γίνεται μία σύγχυση, ενώ ξεκαθάρισε πως το υπουργείο ανακοίνωσε ποια είναι η δήλωση διάθεσης δυνάμεων που κάνει η Ελλάδα στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και η οποία αφορά δύο συγκλίνουσες επιχειρήσεις -η μία είναι η επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων και η άλλη η επιβολή του εμπάργκο όπλων. 

Σε αυτή, μάλιστα, διατίθεται και ένα ελικόπτερο σε αποστολή CSAR με άνδρες των ειδικών δυνάμεων.

Όπως, δε, τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, όταν ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία για τις δυνατότητες που έχουμε, μας ενημέρωσε και για τη δυνατότητά μας να διαθέσουμε μαχητικά αεροσκάφη αυτού του τύπου. 

Αυτό είναι μία ενημέρωση στρατιωτικού χαρακτήρα για το τι δυνατότητες έχουμε». 

Ενώ σε πιεστικές ερωτήσεις, που ανέφεραν πως η πληροφορία για τα F16 μεταδόθηκε και από κρατικά ΜΜΕ, ανταπάντησε πως «τα κρατικά Μέσα Ενημέρωσης δεν έχουν προνομιακή μεταχείριση, σε σχέση με όλα τα άλλα Μέσα». 

Απαντώντας, δε, σε ερώτηση αν διαπίστωσε κάποια ενόχληση των στρατιωτικών, για τις εισηγήσεις που έκαναν αλλά για πολιτικούς ή διπλωματικούς λόγους απορρίφτηκαν, ο υπουργός τόνισε ότι «θα ήταν δημοκρατικά και συνταγματικά αδιανόητο κάτι τέτοιο. 

Διότι οι αποφάσεις αυτές είναι πολιτικές και γιατί τη διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων, κατά το Σύνταγμα, την ασκεί η κυβέρνηση».

Ο Ευ. Βενιζέλος ήταν καθησυχαστικός και για το ενδεχόμενο αντιποίνων, λέγοντας πως στην Ελλάδα έχουμε πάρει όλα τα μέτρα ασφαλείας των στρατιωτικών εγκαταστάσεων και ταυτόχρονα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είναι σε στενή συνεργασία με την Αστυνομία το Λ.Σ., την Ακτοφυλακή και την ΕΥΠ, ώστε να λαμβάνονται και όλες οι αστυνομικού χαρακτήρα προφυλάξεις.

Ανυπόστατες οι τροϊκανές «απαιτήσεις»
Κάθετος ήταν ο υπουργός στην τοποθέτησή του για δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για απαίτηση της τρόικας να μειωθεί το προσωπικό των Ε.Δ. ή και να μεταταχθούν ΕΠ.ΟΠ. σε άλλους φορείς. 

Ο Ευάγγ. Βενιζέλος, αφού ξεκαθάρισε πως δεν γενικεύει, δεν κάνει γενικές ηθικές αξιολογήσεις της λειτουργίας των Μέσων Ενημέρωσης αλλά απαντά σε συγκεκριμένο ερώτημα, συνέστησε στα στελέχη να είναι «πάρα πολύ επιφυλακτικοί στα όσα διαβάζουν στα Μέσα Ενημέρωσης και να λαμβάνουν υπόψη τις επίσημες ανακοινώσεις». 

Ενώ αναρωτήθηκε: «Πόσες φορές ετέθη το ζήτημα ότι θα απολυθούν οι επαγγελματίες οπλίτες και έχουμε απαντήσει ότι δεν υπάρχει παρόμοιο θέμα; 

Γιατί, λοιπόν, πρέπει ένας επαγγελματίας οπλίτης να υφίσταται αυτή την ταλαιπωρία και να ξαναδιαβάζει κάτι για το οποίο έχουμε απαντήσει;». 

Υποστήριξε, δε, πως δημοσίευμα που μιλάει για παρέμβαση της τρόικας στα θέματα του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, στη Δομή Δυνάμεων, στον αριθμό του ένστολου προσωπικού και στα οικονομικά των Ενόπλων Δυνάμεων, «είναι απολύτως ανυπόστατο. 
Απολύτως! 
Από αρχής μέχρι τέλους.

Δεν αληθεύει καμία από τις φερόμενες πληροφορίες και η λογική που το διέπει δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα».

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ
«Φτιάξτε νέο κώδικα κρίσεων»
Απαρχαιωμένο πλαίσιο χαρακτηρίζει, σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος εκείνο των κρίσεων του Σώματός τους και, με ανοιχτή επιστολή που απέστειλαν στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, του ζητούν να το αλλάξει.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, οι κρίσεις γίνονταν και γίνονται με άρθρο του Κώδικα Προσωπικού του Λιμενικού όπου «για την κρίση λαμβάνονται υπόψη τα ατομικά στοιχεία του κρινομένου, ευμενή και δυσμενή, με ιδιαίτερη έμφαση στις εκθέσεις αξιολόγησης».

Όμως, αυτό δεν κρίνεται από τους συνδικαλιστές ως αντικειμενικές και αμερόληπτες κρίσεις, καθώς «στηρίζονται στην προσωπική και υποκειμενική αντίληψη του κρίνοντος και όχι σε προκαθορισμένα, συγκεκριμένα, μετρήσιμα στοιχεία».

Εάν εφαρμοστεί κάτι τέτοιο, ισχυρίζονται οι συνδικαλιστές, τότε «ο κρινόμενος θα έχει την ευχέρεια να γνωρίζει τη θέση που βρίσκεται» και δεν θα υπάρχουν αμφιβολίες και αμφισβητήσεις.

paraskevi13.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: