Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Η UEFA επέβαλε κυρώσεις στην Ντιναμό του Ζάγκρεμπ

Η σκοπιανή σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας στον αγώνα ΠΑΟΚ -Δυναμό Ζάγκρεμπ

Η UEFA επέβαλε πρόστιμο στην ομάδα της Ντιναμό του Ζάγκρεμπ, 20.000 ευρώ, για την αναταραχή που προκλήθηκε στη διάρκεια του αγώνα της ομάδας αυτής, με την ελληνική ομάδα του ΠΑΟΚ.
 
Στην απόφαση επισημαίνεται  η ρίψη κροτίδων  στον αγωνιστικό χώρο  καθώς και οι πολιτικές προκλήσεις προς την ελληνική ομάδα με την σκοπιανή σημαία που δείχνει την σκοπιανή κατοχή στην ελληνική Μακεδονία.

Η απόφαση της ΟΥΕΦΑ προκάλεσε την αντίδραση των οπαδών του συλλόγου ‘Κόμιτι’, που είναι προσκείμενος στην ‘Ντιναμό’,  ο οποίος καταδίκασε έντονα το σκεπτικό της επιτροπής για την τιμωρία του κροατικού πρωταθλητή ποδοσφαίρου.
 
«Πρόκειται για μια ανόητη κίνηση της ΟΥΕΦΑ, την οποία εμείς καταδικάζουμε έντονα. Είναι φανερό ότι όλο αυτό είναι ένα σενάριο των ελληνικών ομάδων, που συνεχίζουν την εξάπλωση ενός «αντι-μακεδονικού» συναισθήματος, ακόμη και στον αθλητισμό»
 
Εξάλλου ο αντιπρόεδρος της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Ζντράβκο Μαμίκι, δήλωσε έκπληκτος από το πρόστιμο για τις λίγες κροτίδες που έπεσαν και την ‘μακεδονική’ σημαία στις κερκίδες:
«Είναι πραγματικό εκπληκτικό το πρόστιμο, αλλά δεν έχει νόημα να παραπονιόμαστε, γιατί αυτό θα μπορούσε να διπλασιαστεί» είπε ο αναφερόμενος αντιπρόεδρος.
--
Τίτλος: «ОТКАКО УЕФА НЕОЧЕКУВАНО ГО КАЗНИ ДИНАМО ЗАГРЕБ»
Δημοσίευση: Време, 23.3.2011.


Δεν υπάρχουν σχόλια: