Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Συνεχίζεται η «μάχη» στη Φουκουσίμα

Στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, οι εργάτες ξεκίνησαν για άλλη μια φορά τις εργασίες στον αντιδραστήρα 3, μετά από διακοπή μίας ημέρας, όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα του Κιότο. 

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας διαχείρισης του εργοστασίου, είχαν αναστείλει τις εργασίες, όταν άρχισε να υψώνεται πυκνός μαύρος καπνός από τον αντιδραστήρα 3, χθες το απόγευμα.

Η ιαπωνική Υπηρεσία Πυρηνικής Ασφαλείας ανακοίνωσε ότι τρεις άνθρωποι που δούλευαν στον αντιδραστήρα 3 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα νοσηλεύονται έπειτα από την έκθεσή τους σε ραδιενεργό ακτινοβολία.

Εν τω μεταξύ, επίπεδα ραδιενέργειας πάνω από τους κανόνες ασφαλείας, για βρέφη, ανιχνεύθηκαν στο σύστημα καθαρισμού του πόσιμου ύδατος στην πόλη Καβαγκούτσι της επαρχίας Σαϊτάμα, που γειτονεύει με το Τόκιο, ενώ οι εργάτες προσπαθούν ακόμα να συγκρατήσουν τη διαρροή ραδιενεργού ακτινοβολίας στον κατεστραμμένο, από το τσουνάμι, πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

Τα επίπεδα ραδιενέργειας που ανιχνεύτηκαν στο νερό της βρύσης στο Τόκιο έπεσαν κάτω από το επιτρεπτό για τα βρέφη όριο, μετέδωσε το πρακτορείο Jiji, επικαλούμενο τις δημοτικές αρχές της ιαπωνικής πρωτεύουσας, 250 χιλιόμετρα νοτιο-δυτικά του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα.

Συγκεκριμένα το επίπεδο ραδιενέργειας, σήμερα το πρωί στις 06:00 (τοπική ώρα) μετρήθηκε στα 79 μπεκερέλ ανά κιλό, ενώ το επιτρεπτό για τα βρέφη όριο έχει οριστεί από τις ιαπωνικές αρχές στα 100 μπεκερέλ ανά κιλό.

Σημειώνεται ότι η παρουσία αυξημένων ποσοστών ραδιενεργού ιωδίου στον οργανισμό βρεφών και ανηλίκων, ενοχοποιείται για πιθανές βλάβες αλλά και πρόκληση κακοήθειας, στο θυρεοειδή αδένα.

Newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: