Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Οι “αντιπαραγωγικοί” του κ. Πάγκαλου, έχουν σώσει μέχρι στιγμής τις ζωές 212 Ελλήνων ακριτών.



Μπορεί ο κ. Πάγκαλος να έχει αποκαλέσει “αντιπαραγωγικούς” τα ιπτάμενα πληρώματα και τους πιλότους της Π.Α, τα στοιχεία όμως τον διαψεύδουν. 
Οι αριθμοί μιλάνε μόνοι τους και απαντάνε στον κ. Αντιπρόεδρο.
 
Συγκεκριμένα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, με έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση ερώτησης της βουλευτού της ΝΔ Μίκα Ιατρίδη σχετικά με την παροχή υγειονομικής περίθαλψης στις νήσους Πάτμο και Λέρο, τόνισε ότι: 
 
“Το έργο των αεροδιακομιδών υγείας επ΄ωφελεία του ΕΚΑΒ έχει ανατεθεί στον Αρχηγό ΓΕΑ και εκτελείται, κατ΄ αρχήν με μέση της Πολεμικής Αεροπορίας και όταν απαιτείται με μέσα που ανήκουν στις μονάδες που υπάγονται στην Επιχειρησιακή Διοίκηση του ΓΕΕΘΑ”
 
Το έγγραφο του κ. Βενιζέλου αναφέρει επίσης, “τι από το 2005 μέχρι σήμερα εκτελέστηκαν από τις νήσους Πάτμο και Λέρο για σκοπούς αεροδιακομιδών 193 αποστολές με αεροδιακομιδή 212 ασθενών κυρίως προς το Νοσοκομείο της Ρόδου και δευτερευόντως προς την Αθήνα ή το Ηράκλειο της Κρήτης.”
 
Και καταλήγει πως, το Υπουργείο Άμυνας είναι πανέτοιμο να παράσχει κάθε βοήθεια που θα του ζητηθεί από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τις διακομιδές ασθενών 

onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: