Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Πλοίο με όπλα από την Τουρκία για τη Χαμάς στη Γάζα! (ΑΝΑΝΕΩΣΗ 2)




(ΑΝΑΝΕΩΣΗ 2) Και στη Συρία είχε πιάσει το πλοίο με τα ιρανικά όπλα, στο λιμάνι όπου είχαν αγκυροβολήσει και τα δύο ιρανικά πλοία που είχαν περάσει το Σουέζ. 

Το πλοίο μεταφέρει δεκάδες τόνους οπλισμού.

Οι Ισραηλινοί κομάντος το κατέλαβαν σε απόσταση 200 μιλίων από τις παλαιστινιακές ακτές, στην ανοιχτή θάλασσα. Το πλήρωμα υποστηρίζει ότι δεν είχε γνώση για το φορτίο. 

Το πλοίο απέπλευσε από τη Λατάκεια της Συρίας χθες το βράδυ και από εκεί έπλευσε στην Τουρκία, στον λιμένα της Μερσίνας. Στη Τουρκία, υποτίθεται θα ξεφόρτωνε τα όπλα, τα οποία θα μεταφέρονταν κατόπιν στη Γάζα δια ξηράς. 

Το πλοίο απέπλευσε από τη Μερσίνα και κατευθυνόταν προς το λιμάνι της Αλεξάνδρειας. 

Η πορεία που ακολούθησε το καράβι είχε σαν σκοπό, εμφανώς, να μπερδέψει όσους επιθυμούσαν να παρακολουθήσουν τις κινήσεις του, χωρίς τελικά να καταστεί εφικτό.

Οι Ισραηλινοί εκτιμούν ότι τα όπλα δεν προέρχονταν από την Τουρκία, αλλά είχαν εκφορτωθεί εκεί και μεταφέρθηκαν κατόπιν στο πλοίο.

Εκτός από τουλάχιστον τέσσερις πυραύλους εδάφους - επιφανείας, το καράβι είχε και ειδικό ραντάρ εντοπισμού του στόχου προ της εκτόξευσης του πυραύλου. 

Εάν όντως το φορτίο όδευε προς τη Γάζα, τότε σημαίνει ότι η Χαμάς επιθυμούσε να αποκτήσει επιχειρησιακές δυνατότητες παρόμοιες με αυτές της σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου, της Χεζμπολάχ.
----------------------------------------------------


(ΑΝΑΝΕΩΣΗ 14.55) Στο πλοίο είχαν φορτωθεί ιρανικά όπλα και κατευθυνόταν για το Ελ Αρίς, όπου και θα ξεφορτώνονταν τα όπλα τα οποία θα τα παραλάμβανε η Χαμάς.

Το ζητούμενο είναι να αποδειχθεί οριστικά εάν έχει συμπράξει η Τουρκία παίζοντας το ρόλο του διαμετακομιστή σε μια προσπάθεια να παραπλανήσει τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες. 

Εάν αυτό επαληθευθεί βαίνουμε ολοταχώς προς νέα σοβαρότατη κλιμάκωση όχι μόνο στις σχέσεις τουρκίας - Ισραήλ, αλλά και στις σχέσεις της Άγκυρας με το ΝΑΤΟ...

Το πλοίο κατελήφθη από άνδρες της Μονάδας 13 του Ισραηλινού Ναυτικού και αυτή την ώρα πλέει προς το λιμάνι του Ασντότ.
-----------------------------------------------------


(ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ) Οι ισραηλινές ναυτικές δυνάμεις σταμάτησαν πλοίο φορτωμένο με όπλα...

Το φορτίο προοριζόταν για τη Λωρίδα της Γάζας η οποία ελέγχεται από την ισλαμική οργάνωση Χαμάς.

Το όνομα του πλοίου είναι «Victory» και είχε αποπλεύσει από την Τουρκία. Μετά από μια στάση στην Αλεξάνδρεια, απέπλευσε για τη Γάζα, αλλά τότε επενέβησαν οι ισραηλινές δυνάμεις και το κατέλαβαν, χωρίς οι επιβαίνοντες να προβάλουν αντίσταση.

Το πλοίο ανήκει σε γερμανική ναυτιλιακή εταιρεία και έπλεε υπό λιβεριανή σημαία. 


Το σημαντικό όμως είναι ότι απέπλευσε από την Τουρκία, γεγονός που σημαίνει ότι το φορτίο των όπλων φορτώθηκε εκεί...

Πρόκειται για ένα ακόμη επεισόδιο το οποίο φορτίζει αρνητικά την ήδη κάκιστη «ατμόσφαιρα» στις σχέσεις του ισραήλ με την Τουρκία.

Defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: