Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Η Μπρέγκα βομβαρδίστηκε από αέρος

 http://www.newsbeast.gr/files/temp/DD8CE1F72A3F1BF112A97215345C9865.jpg



Έκτακτη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya μετέδωσε ότι ένα αεροδρόμιο στην περιοχή της Μπρέγκα κατελήφθη από πιστές στον Καντάφι δυνάμεις.

«Είναι αλήθεια. Υπήρξε αεροπορικός βομβαρδισμός της Μπρέγκα και οι δυνάμεις του Καντάφι την κατέλαβαν», δήλωσε ο Μοχάμεντ Γιούσεφ, αξιωματικός στην πόλη Αζνταμπίγια.

Σύμφωνα με το Al Jazeera, πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν την Αζνταμπίγια, κοντά στην Μπρέγκα, όπου οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις ελέγχουν μία στρατιωτική βάση και μία αποθήκη πυρομαχικών .

Όταν ερωτήθηκε για τις πληροφορίες περί επιθέσεων στη Μάρσα Ελ Μπρέγκα και την Ατζμπαντίγια, ο εκπρόσωπος Μούσα Ιμπραχίμ δήλωσε: «Αμφιβάλλω. Πιστεύω ότι πρόκειται για μία ακόμη ψευδή πληροφορία».

Σε ολόκληρη σχεδόν τη Λιβύη, αρχηγοί φυλών, αξιωματούχοι, στρατιωτικοί και μονάδες του στρατού που έχουν προσχωρήσει στις δυνάμεις των αντικαθεστωτικών, οργανώνονται αποτελεσματικότερα.

«Θα διατηρήσουμε την πίεση επί του Καντάφι μέχρι να αποχωρήσει και να επιτρέψει στον λαό της Λιβύης να εκφρασθεί ελεύθερα και να καθορίσει το μέλλον του», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC η Σούζαν Ράις, πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη.

Δύο αμερικανικά πλοία, το USS Kearsarge και το USS Ponce, εισήλθαν σήμερα στη διώρυγα του Σουέζ κατευθυνόμενα προς την Μεσόγειο Θάλασσα, καθώς οι δυτικές χώρες συνεχίζουν να εξασκούν διπλωματικές και στρατιωτικές πιέσεις επί του Μουάμαρ Καντάφι.

Οι υπουργοί Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου συναντώνται σήμερα εκτάκτως στο Κάιρο για να επαναδιατυπώσουν την καταδικαστική κατά του Καντάφι θέση τους, ενώ ορισμένες πλευρές ζητούν να υπογραμμισθεί παράλληλα η αντίθεση του Αραβικού Συνδέσμου στο ενδεχόμενο ξένης στρατιωτικής επέμβασης στη Λιβύη.

newsbeast.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: