Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Οι “υπεράκτιες” διαδρομές των....υποβρυχίων

Αμοιβές από τη Ferrostaal εμφανίζεται να διεκδικεί εκ μέρους offshore εταιρείας ο συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Μπέλτσιος, σύμφωνα με νέο έγγραφο που αποκαλύπτει η Realnews.

Ο κ. Μπέλτσιος φέρεται να αντιπροσωπεύει την εταιρεία Dolmarton σε διεκδίκηση αμοιβής πολλών εκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική εταιρεία, η οποία ως μέρος της κοινοπραξίας με τη ναυπηγική HDW, αναλάμβανε την προώθηση των γερμανικών υποβρυχίων στη χώρα μας.

Η Dolmarton εμφανίζεται να λαμβάνει το ποσό των 3,8 εκατ. ευρώ στις 29 Οκτωβρίου του 2003, σε λίστα με «ύποπτες» αμοιβές που έχει δημοσιοποιήσει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Το συγκεκριμένο έγγραφο, που αποκαλύπτει η εφημερίδα, εμπλέκει τον στενό συνεργό συνεργάτη του κ. Τσοχατζόπουλου, αλλά και τον ίδιο τον πρώην υπουργό Άμυνας, στην υπόθεση με τις «αμαρτωλές» προμήθειες για την αγορά υποβρυχίων.

Ο κ. Μπέλτσιος φαίνεται να διατηρεί σημαντικό ρόλο στην υπόθεση μέχρι και το 2007 εκπροσωπώντας-και μάλιστα επ’αμοιβή-εταιρεία που ελέγχεται για τη νομιμότητα της λήψης συγκεκριμένων αμοιβών.

Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Ferrostaal, Γιόχαν Χάουν, αναφέρει τον κ. Μπέλτσιο ως έναν από τους συμβούλους οι οποίοι «θα είχαν πρόσβαση σε υψηλόβαθμα πρόσωπα λήψης αποφάσεων».
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: