Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Δύο μέτρα και σταθμά για τους Έλληνες και τους μετανάστες


kav

Με μοναδικό αίτημα την ανεύρεση δουλειάς, ένα ζευγάρι ξεκίνησε από την Παρασκευή απεργία πείνας στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας της Καβάλας.

Ο 60χρονος Λάζαρος Παπαδόπουλος και η 40χρονη σύζυγός του, Φρειδερίκη Τόκα, την Παρασκευή το πρωί έστησαν μια σκηνή σε μια άκρη της πλατείας και σήκωσαν ένα πανό, με το οποίο κάνουν γνωστό ότι άρχισαν απεργία πείνας από τις 11 Μαρτίου, με αίτημα την ανεύρεση δουλειάς.

Η σκηνή απομακρύνθηκε το πανό κατασχέθηκε λίγη ώρα αργότερα μετά από εισαγγελική παρέμβαση, ενώ το ζευγάρι σύρθηκε καροτσάκι στην αστυνομία, όπου έγινε αναγνώριση στοιχείων δακτυλικών αποτυπωμάτων και πολλών φωτογραφιών ύστερα από μεγάλη ταλαιπωρία και διαμαρτυρίες των οικείων αφέθηκε ελεύθερο.


Ωστόσο, σε άλλο χώρο συνεχίζουν την απεργία πείνας για τέταρτη συνεχόμενη μέρα, καταγγέλλοντας τη στάση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, καθώς, όπως λένε, οι αστυνομικοί τούς έσυραν στην υπηρεσία, τους φωτογράφισαν και τους πήραν δακτυλικά αποτυπώματα σαν να ήταν εγκληματίες.

Tο μεσήλικο ζευγάρι δεν το έβαλε κάτω. Ζήτησε ανάλογη συμπαράσταση από το Εργατικό Κέντρο Καβάλας, το ΠΑΜΕ, και «αντιρατσιστικών» οργανώσεων και τις πολιτείας να έχουν ανάλογη συμπαράσταση και μεταχείριση των 300 λαθρομεταναστών και ακόμη περιμένει το ζευγάρι των Ελλήνων την απάντηση από όλους τους, και με πίκρα αναρωτιούνται με τον κόσμο που συζητούν το γιατί τους αντιμετωπίζουν με δυο μέτρα και δυο σταθμά.

Είναι μάλλον φυσιολογική η αντίδραση των παραπάνω οργανώσεων που αντιμετωπίζουν με "σηκωμένη μύτη" την απεργία πείνας των δύο Ελλήνων. Μετά την "περιπέτειά" τους με την αστυνομία, οι δύο άνθρωποι αποφασισαν να συνεχίσουν την απεργία πείνας τους, στις κερκίδες της πλατείας Ελευθερίας.


Ο κ. Παπαδόπουλος εργάστηκε με ολιγόμηνες συμβάσεις έργου ως οδηγός στον Δήμο Καβάλας μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2009, έκτοτε όμως παραμένει άνεργος παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις προς τον δήμο.

Η κα Τόκα είναι βοηθός μάγειρα και, όπως υποστηρίζει, είναι άνεργη τέσσερα ολόκληρα χρόνια.

Η ίδια επισημαίνει πως, λόγω της ηλικίας τους, δύσκολα μπορούν να βρουν δουλειά οι εργοδότες προτιμούν τους νέους και φτηνούς λαθρομετανάστες και ότι όλο αυτό το διάστημα απευθύνθηκαν τόσο στον δήμαρχο όσο και τους βουλευτές, ώστε να βρουν δουλειά και να μπορέσουν τουλάχιστον να πληρώσουν τα νοίκια, για να μην τους γίνει έξωση, και στο διάστημα που δεν έχουν δουλειά να τους χορηγηθεί ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.


Δυστυχώς οι άτυχοι αυτοί συμπολίτες μας δεν σκέφτηκαν τον τρόπο να "καθαρίσουν". Να δηλώσουν και αυτοί λαθρομετανάστες.

Να έλθουν σε διάλογο μαζί τους υπουργοί, υφυπουργοί και ούτω καθ' εξής.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: