Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

ΜΗΝΥΜΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΤΣΑΝΑΚΚΑΛΕ


17-3-2011, Ιστοσελίδα της πρωθυπουργίας
O πρωθυπουργός κύριος Ρετζέπ Ταγίπ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, επ΄ευκαιρία της 18ης Μαρτίου-Ημέρας των Μαρτύρων και της Νίκης στο Τσανάκκαλε, δημοσίευσε ένα μήνυμα

Το μήνυμα του πρωθυπουργού ΕΡΝΤΟΓΑΝ είναι το εξής :

Για μια ακόμη φορά γιορτάζουμε με ενθουσιασμό την 18η Μαρτίου-Ημέρα των Μαρτύρων και της Νίκης στο Τσανάκκαλε
Αυτή η νίκη αποτελεί μια από τις πιο ηρωικές και λαμπρές νίκες που πέτυχε το άγιο έθνος μας, κατά μήκος της ιστορίας.

Η Νίκη του Τσανάκκαλε αποτελεί ένα γεγονός που πρέπει να αποτελέσει μάθημα στην ανθρώπινη ιστορία, για το πώς ένα έθνος που επιδίωκαν να το σβήσουν από την ιστορία, υπερασπίστηκε ακόμα και με τίμημα την ζωή του, την πατρίδα και την ύπαρξη του.

Ως αποτέλεσμα του έπους αυτού που πέτυχε το άγιο έθνος μας, γράφτηκε μια νέα σελίδα.

Με αυτήν την νίκη άναψε μια δάδα για να μπορέσει να γίνει ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας αλλά και για να ιδρυθεί η Τουρκική Δημοκρατία.

Για αυτό την Νίκη του Τσανάκκαλε δεν πρέπει να την βλέπουμε ως μια επιτυχία που ανήκει στο παρελθόν, αλλά ως μια από τις πιο σημαντικές πηγές έμπνευσης ώστε να μπορέσουμε σήμερα με ισχυρό τρόπο να συνεχίσουμε την πορεία μας στον πολιτισμό.

Να μην ξεχνάμε ότι εμείς σήμερα χτίζουμε ένα νέο μέλλον πάνω στα εδάφη που κερδήθηκαν με τις θυσίες των μαρτύρων μας.

Η ιερή αυτή παρακαταθήκη που μας άφησαν ως κληρονομιά οι μάρτυρες μας δεν θα πάει χαμένη, αλλά θα την εξυψώσουμε ακόμη περισσότερο.

Πιστεύω πως για όσο διάστημα παραμένουμε σφιχτά δεμένοι με τις υψηλές αξίες μας που μας καθιστούν έθνος, εξαλείφουμε τις μεταξύ μας διαφορές, και ενδυναμώνουμε τα κοινά μας στοιχεία, η Τουρκία θα καταλαμβάνει στο μέλλον την θέση που της ανήκει.

Με αυτήν τη πίστη, γιορτάζω την επέτειο της Νίκης του Τσανάκκαλε, και μνημονεύω με ευγνωμοσύνη όλους τους μάρτυρες μας με πρώτο τον Μαχητή Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, που στις 18 Μαρτίου-Ημέρα των Ηρώων μας άφησαν αυτά τα χώματα της πατρίδας ως μια ιερή παρακαταθήκη 
tourkikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: