Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Άκαρπες οι έρευνες - Σήμερα οι κηδείες των αστυνομικών

Την στιγμή που οι έρευνες για τον εντοπισμό των δολοφόνων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, η οδύνη και η οργή συγγενών, φίλων και συναδέλφων των δυο αδικοχαμένων αστυνομικών κορυφώνεται σήμερα, ημέρα που θα τελεστούν οι νεκρώσιμες ακολουθίες σε Τρίκαλα και Περιστέρι.

Σήμερα, όλη η Ελλάδα πενθεί. Στα Τρίκαλα, μια ολόκληρη πόλη θα αποχαιρετίσει στις 12:00 το μεσημέρι τον 22χρονο Γιώργο Σκυλογιάννη στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Μπάρας, όπως και στο κοιμητήριο του Περιστερίου όπου θα γραφτεί στις 15:00 η τελευταία πράξη του δράματος για τον 23χρονο Ιωάννη Ευαγγελινέλη.

Με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, μεσίστιες θα κυματίζουν οι σημαίες στο υπουργείο, καθώς και σε όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου, την ΕΛ.ΑΣ. και το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή.

Επίσης, στις 11:00 το Σώμα της Αστυνομίας σε όλη τη χώρα θα κρατήσει ενός λεπτού σιγή, προς ένδειξη πένθους.

Μάχιμοι και
παιδιά φτωχών οικογενειών
Οι δυο αστυνομικοί που έπεσαν νεκροί από σφαίρες αδίστακτων κακοποιών, ήταν από τους πλέον μάχιμους του σώματος. 

Μόλις λίγους μήνες μέτραγαν στις τάξεις της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., θεωρούνταν από τα ικανότερα στελέχη της υπηρεσίας ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είχαν βραβευτεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για μια σειρά συλλήψεων που είχαν κάνει μήνες πριν.

Ο Ιωάννης Ευαγγελινέλης φορούσε τη στολή της ομάδας ΔΙΑΣ μόλις 8 μήνες. Με καταγωγή από τη Μυτιλήνη, είχε από μικρός το όνειρο να γίνει αστυνομικός.

Μεγάλωσε και ζούσε στο Περιστέρι με τη μητέρα και τις τρεις αδελφές του, καθώς είχε χάσει το πατέρα του λίγους μήνες.

Παιδί φτωχής οικογένειας και ο 22χρονος αστυφύλακας Γιώργος Σκυλογιάννης. Εισήλθε στην ομάδα ΔΙΑΣ μόλις το 2009. 

Ήταν το μεγαλύτερο παιδί πολύτεκνης οικογένειας-έχει άλλα τέσσερα αδέλφια- έφυγε μικρός από τη πόλη των Τρικάλων για να γίνει αστυνομικός στην πρωτεύουσα.

Ο 22χρονος όταν παρέλαβε τον εξοπλισμό που του δόθηκε από την υπηρεσία, μάλλον πρέπει να αδιαφόρησε γι αυτά! 

Προκειμένου να προστατέψει τη ζωή του αναγκάστηκε και ξόδεψε τουλάχιστον δυο μισθούς για να αγοράσει αλεξίσφαιρο γιλέκο, χειροπέδες και φακό. Κατέβαλε δηλαδή το ποσό των 1200 ευρώ για την αγορά αξιόπιστων αξεσουάρ, τι στιγμή που ο μισθός του δε ξεπερνούσε τα 750 ευρώ!

Την ίδια στιγμή, άκαρπες εξακολουθούν και παραμένουν οι έρευνες για τη σύλληψη των εγκληματιών. Ούτε στιγμή δεν έχει ατονήσει η γιγαντιαία επιχείρηση εντοπισμού τους, ενώ ανοιχτά παραμένουν όλα τα σενάρια και τα ενδεχόμενα για το που μπορεί να έχουν καταφύγει.

Ο άσος στο μανίκι της ΕΛ.ΑΣ. - τα όπλα που βρέθηκαν εντός του κλεμμένου οχήματος των δραστών - τελικά αποδείχθηκε αδύναμος, καθώς η βαλλιστική εξέταση τα έβγαλε «καθαρά». 

Οι αστυνομικοί εικάζουν πάντως ότι το δεύτερο καλάσνικοφ που έχουν στη κατοχή τους οι κακοποιοί, αλλά και ο υπόλοιπος οπλισμός τους, μπορεί να έχουν χρησιμοποιηθεί σε παλαιότερη εγκληματική ενέργεια.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: