Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΒΟΛΕΨΤΕ ΤΑ

Συναντήθηκε χθες με τους περιφερειάρχες ο Υπουργός Οικονομικών και η συζήτηση είχε 3 θέματα. Τι θα κάνει η κυβέρνηση, τι θα δώσει η κυβέρνηση και τι ζητούν οι Περιφερειάρχες.

Στο πρώτο θέμα, ο κ. Παπακωνσταντίνου, στην ουσία «διακοίνωσε» στους Περιφερειάρχες ότι το Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Πολιτικής από του χρόνου, 2012, έως και το 2015, περιορίζει κάθε απαίτηση από την πλευρά των Περιφερειών.

Κοινώς «δεν θα πάρετε τίποτα». Στην ουσία επιβεβαιώνονται οι προ του Καλλικράτη φόβοι, ότι οι τοπικοί φορείς εξουσίας, Δήμοι και Περιφέρειες θα πρέπει να αναζητήσουν και να εισπράξουν έσοδα.

Από πλευράς κράτους θα «παραχωρηθεί» Γενικός Γραμματέας υπαγόμενος στο Υπουργείο Οικονομικών για να φροντίζει τα θέματα των Περιφερειών.

Οι Περιφερειάρχες σαν άμεσο και κύριο αίτημα έθεσαν το να βοηθήσει η κυβέρνηση να εξοφλήσουν τις υπάρχουσες υποχρεώσεις προς κατασκευαστές και προμηθευτές κ.α.

Το Υπουργείο Οικονομικών δεν φαίνεται διατεθειμένο να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο άμεσα, ειδικά για υπέρογκα χρέη που δημιουργήθηκαν τα 2 τελευταία χρόνια, όπως για τις μεταφορές των μαθητών όπου οφείλονται 220 εκατ. €! Μόνο για το 2010!!

Παράπονα Περιφερειαρχών για διάφορα θέματα ακούστηκαν επίσης και καταγγελίες για «μεταφορές» κονδυλίων.

Ο Καλλικράτης δεν φαίνεται να βρήκε ακόμα τον Ικτίνο του, που φαίνεται να τον εξαφάνισε το μνημόνιο. 

elzoni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: