Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Κυνικός ο Ερντογάν:"Πυρηνικός σταθμός στο Άκουγιου κι ας γίνει και σεισμός"!

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα, συναντήθηκε με τον Ρωσο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, και στη κοινή συνέντευξη τύπου δήλωσε οτι η χώρα του δεν αλλάζει τα σχέδια της για την απόκτηση εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας.

" Μπορεί να συμβεί σεισμός. 
Η χώρα μας είναι σεισμογενής. Μπορεί να συμβεί σεισμός που να ξεπεράσει τα 9.5 Ρίχτερ. 

Τι να κάνουμε δηλαδή , να πούμε οτι "δεν τον χτίζουμε (τον πυρηνικό σταθμό) "; δήλωσε ο Ερντογάν και συνέχισε " η επένδυση αυτή στον πυρηνικό σταθμό θα αντέχει στο σεισμό. 

Ο τρόπος που θα χτιστεί το Άκουγιου θα είναι παράδειγμα προς όλο τον κόσμο.

Και βέβαια μπορεί να υπάρχουν αρνητικά αποτελέσματα της επένδυσης. 


Αλλά, δεν μπορείτε να σταματήσετε την επένδυση αυτή λόγω κάπον πιθανών αρνητικών αποτελεσμάτων"

Ο Ρώσος πρόεδρος παραδέχθηκε όπως σε κάθε επένδυση σε πυρηνικό σταθμό υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιου ρίσκου και συνέχισε " σημασία έχει πόσο μειώνουμε το ρίσκο αυτό, κατα τη διάρκεια της κατασκευής του σταθμού. 

Στο Άκκουγιου, ο πυρηνικός σταθμός που θα χτίσουμε θα είναι διαφορετικός απο τους άλλους. 

Έχουμε κατασκευαστεί πυρηνικοί σταθμοί και σε σεισμογενής περιοχές. Το σχέδιο Άκκουγιου, είναι προς το συμφέρον των φίλων μας των Τούρκων". 

Ο Μεντβέντεφ τόνισε οτι η χώρα του, δεν θα κατασκευάσει μονο τον πυρηνικό σταθμό, αλλά θα αναλάβει και ευθύνες στην λειτουργία του.

Ρωσία και Τουρκία σε απόδειξη της βελτίωσης των σχέσωεν τους υπέγραψαν συμφωνία της άρσης βίζας για τους πολίτες των δυο χωρών. Ερντογάν και Μεντβέντεφ εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την εξέλιξη αυτή.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: