Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Ο Καντάφι και οι άλλοι...

kantafi


Η περίπτωση του Λίβυου ηγέτη Μ. Καντάφι είναι ιδιαίτερα αξιοπρόσεκτη!.. 

Εκεί που τον θεωρούσαν όλοι «πεθαμένο» και η μια μετά την άλλη οι χώρες της Δύσης ετοίμαζαν τον… επικήδειό του, κλαίουσες και οδυρόμενες για το εύρος των εγκλημάτων του, έκπληκτες έως σαστισμένες, τώρα, παρακολουθούν την «ανάστασή» του. 

Ανακαταλαμβάνει, λοιπόν, ο Λίβυος αυτός ηγέτης τις πόλεις που είχαν αλώσει οι εξεγερμένοι υπήκοοί του και προχωρεί σ’ αυτό που λέμε «ολική επαναφορά». Και ίσως το επιτύχει. Σε μια τέτοια περίπτωση γεννάται το ερώτημα…

Τι θα πράξουν οι όψιμοι επικριτές του; Τούτο είναι ένα θέμα που αξίζει να χαρακτηριστεί ως κωμικοτραγικό. Με πρώτη – πρώτη την Γαλλία αλλά και την πέραν του ατλαντικού υπερδύναμη, το ερώτημα είναι τι θα πράξουν;

Επί πλέον, ιδιαιτέρας προσοχής χρήζει και η περαιτέρω αντίδραση των ουκ ολίγων Αραβικών κρατών που έσπευσαν να στείλουν τον Καντάφι στην… πυρά, με απαγορεύσεις πτήσεων στον εναέριο χώρο της Λιβύης κλπ.

Βεβαίως ο περί ου ο λόγος ηγέτης διέπραξε, καθ’ όλο τούτο το χρονικό διάστημα, τεράστια εγκλήματα και ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει τούτο.

Αλλά μπροστά στο πετρέλαιο και τα τεράστια συμφέροντα που παίζονται πέριξ αυτού, τα εγκλήματα πολέμου πολύ εύκολα ξεχνιούνται. Για να δούμε τι θα γίνει!..
Σωτήρης Ζαφειρακόπουλος 
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: