Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

ΙΑΠΩΝΙΑ: Μόνο ένας «Θεϊκός Άνεμος» / Καμικάζε θα τους σώσει…



Ο "Θεϊκός Άνεμος" βοηθάει την Ιαπωνία και καταστρέφει του Μογγολικούς στόλους οι οποίοι το 1274 και 1281 προσπάθησαν να εισβάλουν στο ιαπωνικό μητροπολιτικό έδαφος

Η κατάσταση στην Ιαπωνία βαίνει επιδεινούμενη μετά τις δύο τελευταίες εκρήξεις που έλαβαν χώρα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Φουκουσίμα, πιο νωρίς σήμερα, ενώ ο αποφασιστικός παράγοντας για το τι πρόκειται να συμβεί ακριβώς έχει να κάνει με τον… άνεμο.

Την ίδια στιγμή η Τουρκία αδιαφορεί προκλητικά...

Υπενθυμίζεται πως η πρώτη έκρηξη έλαβε χώρα στις 6.10 τοπική ώρα στον αντιδραστήρα νούμερο 2. Μέσα σε τρεις ώρες, στην περιοχή του εργοστασίου τα ποσοστά της ραδιενέργειας αυξήθηκαν κατά 163 φορές, κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε και από την Ιαπωνική διεύθυνση πυρηνικής και βιομηχανικής ασφαλείας. Σύμφωνα δε με άλλες πηγές τα επίπεδα ραδιενέργειας, στον αντιδραστήρα νούμερο 3 έχουν αυξηθεί κατά 400 φορές! Για την ώρα δεν υπάρχει οριστική απάντηση από τις κυβερνητικές πηγές για το κατά πόσο ο αντιδραστήρας νούμερο 2 έχει καταστραφεί και το κατά πόσο έχει λάβει χώρα διαρροή ραδιενέργειας. Σα να μην έφταναν όλα αυτά, σύμφωνα με Ιαπωνικά μέσα, ο αντιδραστήρας νούμερο 4 τυλίχθηκε στις φλόγες η οποία φαίνεται πως αντιμετωπίστηκε με επιτυχία.

Η κυβέρνηση για την ώρα έχει επιβάλλει μία απαγορευμένη ζώνη πτήσεων σε ακτίνα 30 χιλιομέτρων από τον αντιδραστήρα, ενώ ο πρωθυπουργός Ναότο Καν επέκτεινε στα 30 χιλιόμετρα και την ζώνη καραντίνας μέσα στην οποία οι κάτοικοι προειδοποιούνται να παραμείνουν στις οικίες τους επειδή η πιθανότητα περαιτέρω διαρροών είναι μεγάλη.

Εκτός όλων των παραπάνω το πλέον ανησυχητικό είναι πως η τραγωδία στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου μπορεί να εξελιχθεί σε βιβλική καταστροφή αφού το ραδιενεργό νέφος φαίνεται να κινείται προς νότο, δηλαδή προς τα πλέον πυκνοκατοικημένα διαμερίσματα της χώρας και φυσικά το Τόκιο.



Ήδη, εάν οι πληροφορίες από την Ιαπωνία ευσταθούν, η περιφέρεια νοτίως της Φουκουσίμα, Ιμπαράκι έχει αυξημένα ποσοστά ραδιενέργειας. Η περιοχή Σίμπα, η οποία βρίσκεται ανατολικά του Τόκιο και η οποία είναι οργανικά συνδεδεμένη με την πρωτεύουσα αντιμετωπίζει πρόβλημα αφού τα επίπεδα ραδιενέργειας έχουν αυξηθεί και εκεί κατά δύο με τέσσερεις φορές. Ακόμα και στο Τόκιο έχει αναφερθεί πως το επίπεδο ραδιενέργειας βρίσκεται παραπάνω από το φυσιολογικό επίπεδο. Η κυβέρνηση από την πλευρά της, μιλάει πλέον για επίπεδα ραδιενέργειας τα οποία μπορούν να είναι επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο κρίσιμος παράγοντας για την διασπορά της ραδιενέργειας είναι η φορά του ανέμου, η θερμοκρασία και η τοπογραφία. Ειδικά η φορά του ανέμου είναι κρίσιμης σημασίας αφού το ραδιενεργό νέφος κινείται σύμφωνα με αυτή.

Για την ώρα, παρά τα μισόλογα αναφορικά με την πραγματική κατάσταση των πυρηνικών εγκαταστάσεων και της ζημίας που έχει γίνει, είναι σαφές πως τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Η επέκταση της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων και καραντίνας, οι συνεχείς εκρήξεις στους αντιδραστήρες, και τα αυξανόμενα επίπεδα ραδιενέργειας οδηγούν στο συμπέρασμα πως πιθανότατα η περίπτωση του Τσερνόμπιλ να αποτελεί «παιδική χαρά» μπροστά στην σημερινή τραγωδία που εκτυλίσσεται στην Ιαπωνία.

Είναι σαφές πως ο «Στρατηγός Άνεμος» πρόκειται να αποφασίσει για το κατά πόσο η Ιαπωνία θα γνωρίσει σκηνές αποκάλυψης ή όχι, αφού εάν το νέφος κινηθεί προς το Τόκιο, μία μεγαλούπολη δεκάδων εκατομμυρίων κατοίκων, τότε η έννοια της τραγωδίας θα λάβει νέες διαστάσεις. Ας ελπίσουμε πως ένας νέος «Θεϊκός Άνεμος», ή αλλιώς… Καμικάζε, θα προστατεύσει και αυτή τη φορά έναν λαό ο οποίος σε όλη την πορεία της ιστορίας του, ακόμα και όταν προσπάθησε να επιβληθεί με τα όπλα, υπήρξε παράδειγμα γενναιότητας, καρτερίας και αξιοπρέπειας.

Το ερώτημα που θέλει για ακόμα μία φορά να θέσει μετ’ επιτάσεως το defence-point.gr είναι κατά πόσο η Αθήνα θα επιτρέψει στους «συνεταίρους» να ολοκληρώσουν το πυρηνικό τους πρόγραμμα το οποίο εάν υλοποιηθεί θα έχει ουσιαστικά υποθηκεύσει το μέλλον ολόκληρης της Ανατολικής Μεσογείου γιατί όπως και να το κάνουμε οι πλέον σεισμογενείς περιοχές στην περιοχή μας βρίσκονται στον Αιγιακό και Μικρασιατικό χώρο...

Δηλαδή θέλει πολύ εξυπνάδα για να αντιληφθεί κάποιος πως οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Σινώπη και την Μερσίνα βρίσκονται ακριβώς πάνω  σε περιοχές που δίνουν σεισμούς της τάξεως των 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ; 
Defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: