Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Μηνύματα Παπούλια σε Τουρκία για πυρηνικά και παραβιάσεις


Να συμβάλει “σε μία περίοδο ομαλών σχέσεων” στα ελληνοτουρκικά κάλεσε την Τουρκία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλιας.
 
Επισκεπτόμενος την 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα, ο Πρώτος Πολίτης της χώρας επισήμανε ότι η Ελλάδα δεν πτοείται από τις τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

 
«Πρέπει να ξέρει ότι δεν μπορεί να μας πτοεί, δεν μπορεί να δημιουργεί καταστάσεις, παραβιάζοντας τον εναέριο χώρο μας ή πετώντας πάνω από τα νησιά μας με τρόπους που δεν συνάδουν με τις διεθνείς συνθήκες», επισήμανε ο Κ. Παπούλιας, προσθέτοντας:


“Παρά τα όσα υποσχέθηκε επανειλημμένα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας και δεν πραγματοποίησε, είναι καλύτερα να περάσουμε σε μια περίοδο ομαλών σχέσεων καλής γειτονίας που πάντοτε επιδιώξαμε -και εγώ ιδιαίτερα ως υπουργός Εξωτερικών το απέδειξα, με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου με τον κ. Γιλμάζ”. 

“Δεν είναι προς όφελος κανενός και ιδιαίτερα της Τουρκίας, όταν μάλιστα σκέφτεται ότι θέλει να προχωρήσει η ενταξιακή της διαδικασία”, υπογράμμισε με νόημα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
 

Ο κ. Παπούλιας αναφέρθηκε και στο πυρηνικό θρίλερ που λαμβάνει χώρα στην Ιαπωνία, καλώντας την τουρκική κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφαση κατασκευής πυρηνικού εργοστασίου απέναντι από τη Ρόδο.
 
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευ. Βενιζέλος.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: